Hela livets byrå

Tisdag 27/9 2011
Hyvää huomenta – god morgon!

Sen åtta år tillbaka har jag varit en egen företagare. AlfaOmega, Hela livets byrå heter mitt företag. Det är först och främst begravningsverksamhet som jag arbetar med. Men eftersom jag är pastor så blir det en hel del annat också, som vigslar och dop till exempel.

Sen händer det att jag ordnat träffar på byrån med olika föreläsare. Teman har först och främst handlat om hur det är att leva som människa. Vi har utgått från olika frågeställningar kring livet och hur vi möter olika situationer under livsresans gång, allt från att hamna i kris till att finna nya vägar i livet som gör att man växer som människa. Det är ju det som företagets namn vill syfta på. Alfa är ju den första bokstaven i det grekiska alfabetet och Omega det sista.

Ledorden för verksamheten har varit: Från livets början till livets slut, från vaggan till graven, hela livets byrå! För flera år sen ritade min son en datateckning om mitt företag. Som ni kan se på bilden (längre ned på sidan) går livet först uppåt, allt från födelse och barndom till det vuxna livet med arbete och familj. Sen kommer karriären, välståndet och livet är på topp. Det är Alfa det, enligt min son. Så småningom närmar vi oss backen som pekar neråt. Livet har lugnat ner sig och man har inte så bråttom längre. Man har tid att stanna upp. Kanske får man barnbarn och får upptäcka att livet får en ny dimension. Krämporna kan ju komma och ibland känner man sig trött och sliten. Då menar min som att döden är nära.

När barn ser på oss brukar det innebära att vi är gamla redan när vi fyllt 30 år! Men visst är det skönt att det är vi själva som bestämmer hur gamla vi känner oss. Det är nog runt 30 som vi kan känna oss även om dekorationen på födelsedagstårtan fått siffran 70!




Kommentarer

Populära inlägg