Marianne tar chansen att lyfta sina hjärtefrågor i riksdagen

Hej igen!
Nu sitter jag i Riksdagshuset på mitt arbetsrum med utsikt över Riddarfjärden, Rosenbad och Stadshuset, inte fel.

Idag har jag jobbat med motioner inför allmänna motionstiden Den infaller från Riksdagens öppnande som är den 15 /9 fram till den 5/10. Då har varje riksdagsledamot chansen att lyfta sina hjärtefrågor i motioner, helst inte frågor inom det egna utskottet, men eftersom jag lämnar riksdagen så tar jag chansen att skriva inom flera områden.

Motionen ska vara väl underbyggda och sakliga och det krävs ett stort arbete med faktaunderlag för att man ska känna att motionen håller för att skickas vidare. Den ska godkännas i flera instanser innan den åker in i riksdagsarbetet, men jag håller tummarna för att någon klarar kontrollen. Det är ju roligt att göra små avtryck som finns kvar även när jag fysiskt har lämnat huset. De handlar naturligtvis om regional tillväxt och om tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning men det ska bli lite annat också.

Jag har idag fått veta att man i Värmlandsnytt igår sa att jag varit minst aktiv i riksdagen för jag inte har lämnat någon motion. Detta är ju då helt fel eftersom jag inte satt i riksdagen förra motionstiden. Det är konstigt att inte Värmandsnytt har mera koll på vilka riksdagsledamöter Värmland har. Jag har skickat in en dementi men förmodar att de inte nämner något om det i TV.

Idag har jag också haft Värmlandsbesök. En gymnasiekamrat som jobbar här i Stockholm och min son med arbetsgivare Jag lär mig lite nytt varje gång jag guidar runt i huset, får nya frågor och får tänka till lite extra. Alla är specialister inom sina områden och ser sådant som jag inte ser.

Jag har också haft lite förberedelser inför morgondagen när det kommer en busslass sunnebor hit och hälsar på i Riksdagen. Vi ska äta lunch och gå runt i riksdagshuset. Det ser jag verkligen fram emot. Det blir en lång dag för resenärerna men jag hoppas att de kommer att tycka att det var resan värt.
Jag har idag också haft kontakter idag med Hörselskadades förening. Ett assistans företag i Västra Götaland och flera andra, ingen dag är den andra lik.
Data krångel har det också varit, men god hjälp går att få nästan dygnet runt. Men det är alltid lika jobbigt hemma som borta.

Nu ska jag försöka avsluta dagen och läsa lite SOU rapporter (statens offentliga utredningar) det är bra kvällslektyr det.

Jag hoppas att ni inte regnar och blåser bort så hörs vi en annan dag.
Marianne

Kommentarer

Populära inlägg