Logiken med kopplingen mellan tältkåtor och motorcyklar

Som jag tidigare skrev, bytte jag inriktning från att jobba med tältkåtor, till att bli ägare av en livsstilsbutik för MC förare, ett steg som tarvar en förklaring.

Hela mitt liv har jag drömt om att ha en motorcykel och inte vilken motorcykel som helst, en Harley Davidson ska det vara!

Nu är då en HD inte den billigaste hoj du kan köpa och till och med jag har fått gå ”den långa vägen”.

Min första MC fick jag förmånen att köpa för 16 år sedan, det blev en encylindrig Suzuki med rätt stuk. Rätt stuk för mig är ”glidarstilen” dvs. fötterna och armarna framåt samtidigt som du är lätt tillbakalutad i sadeln.

Min kära Suzuki byttes till en något större Kawasaki, innan jag tre år senare fick chansen att köpa min drömhoj – en Harley Davidson Heritage Classic, som modellen heter.


Gissa om jag var stolt när jag körde från Linköping till Stockholm, där jag bodde då det begav sig. Känslan att ha nått målet eller rättare sagt drömmen, går inte att beskriva.

Efter den dagen har jag varit Harley trogen och idag har jag bytt för tredje gången till nedanstående hoj – en Road King CVO av 2008 års modell.

Nåväl – tillbaka till logiken. Under tiden på Tentipi Sales & Rental AB, körde jag hoj så mycket jag bara hann, men trots allt, jobbet tog alldeles för mycket tid från MC åkandet…..
Nu blev goda råd dyra, hur ska jag hitta ett sätt att åka MC i tjänsten?

Eftersom jag är en hyfsat kreativ ung man, tog jag kontakt med världens största HD klubb, H-DCS, Harley Davidson Club Sweden och gav följande förslag till dem:
”Borde inte ni med så många medlemmar som åker runt på MC träffar och tältar, ha ett eget designat tält i världsklass?”
Svaret blev något överraskande – Jovisst, ta fram ett du så ska vi hjälpa dig att sälja det till medlemmarna.
Resultatet blev detta:
En tältkåta med accentfärger som hör klubben till – svart och orange samt klubbens emblem ovanför dörren – fiffigt eller hur?

Med detta tält har jag färdats land och rike runt i tältkåtans tjänst, ja till och med ut i Europa. Här nedan ser ni min hoj parkerad utanför ett hus i en italiensk bergsby förra året. Tältet är som vanligt placerat på pakethållaren med klubbmärket väl synligt

Innan den bilden blev tagen hade jag och polaren jag åkte med, varit i Grekland. Vi tog oss med färja till Italiens östkust, korsade landet till västra sidan, åkte kusten upp, sneddade upp mot och in i alperna till Österrike, Tyskland, Danmark och hem. DET var en drömresa som heter duga.

Som ni börjar förstå är inte steget mellan tältkåtor från Lapplands djupaste skogar, till en hypermodern livsstilbutik på ett industriområde i Sunne, så värst långt!

Jag arbetar och lever varje dag med mitt intresse, tyvärr tar dock butiken och de öppettider vi har, alldeles för mycket av möjligheten att åka hoj.

Men men, jag är som sagt kreativ så jag kommer nog på något så småningom…..

Kommentarer

Populära inlägg