Riksdagsarbetet fortsätter

Hej!
Vaknar till vackert väder i Stockholm. Tänker på gårdagen som var fantastisk rolig, och som jag planerat och sett fram emot länge och nu är dagen över.

Jag hade besök i Riksdagen från 22 sunnebor och även kommunalrådet Ola Persson som ”hade vägarna förbi”. Vi åt lunch i partimatsalen i Bankhallen och där fick vi besök av integrationsminister Erik Ullenhag som berättade om sitt arbete i regeringen. Därefter gick vi runt i riksdagshusets båda hus och avslutade på åhörarläktaren där det pågick en debatt med bostadsminister Stafffan Atterwall kring bristande studentbostäder i Sverige och vi fick också se en skymt av Jan Björklund i talarstolen i interpellationsdebatt.

Det är så roligt att guida i det vackra riksdagshuset, jag har naturligtvis inte all kunskap ännu på långa vägar men jag gör så gott jag kan.

Jag ser nu fram emot nästa veckas högtidliga öppnande av riksdagen.
Då kungen, regeringen och vi riksdagsledamöter med varsin gäst, får delta. Invigningen startar i storkyrkan, fortsätter i plenisalen med att statsministern läser upp regeringsdeklarationen och kvällen avslutas på Operan.

Riksdagsarbetet fortsätter sedan med motionsskrivande och utskottsarbete. Budgeten för 2012 börjar nu ta form och arbetet startar med att vi riksdagsledamöter ska sätta oss in i dess olika delar.

Budgeten beslutas i riksdagen i november, efter att jag slutat. Jag har ändå fått uppdraget att ta hand om avsnittet ”regional tillväxt” och förbereda riksdagsarbetet kring det.

Almanackan ser späckad ut fram till 28 oktober när detta äventyr är slut. Sedan är det bara att hålla tummarna och jobba på i politiken för att få en ny chans 2014.

Tack för att ni läst min blogg denna vecka och på återhörande på min egen blogg marianne.ahman@bloggspot.com

Hälsningar Marianne Åhman

Kommentarer

Populära inlägg