Tårta i stallet när man trillar av...

Tog det lite lugnt på morgonen i dag, då jag kom hem från ridskolan lite sent i går kväll. Klockan var väl närmare halv elva. Eleverna var duktiga och det gick bra till slut för allihopa.

Vaknade klockan 8, tog lite kaffe och tittade på nyheterna på TV4. Sedan gick jag igenom mail och skickade ut inbjudningar till våran Clear Round Hoppning som vi ska ha på lördag kl. 10. Detta är en träningstävling för ponny och häst i hoppning. Elever och andra ryttare från hela Värmland får komma hit och träningstävla.

Vi ordnar en liten cafeteria där man kan köpa sig lite lättare mat och fika. Alla är välkomna. Mer information finns på våran hemsida http://www.stalljg.se/

Efter frukost har vi ridit lite hästar. Jag red Corduroy och Eddie. Dom kändes riktigt bra i dag, då jag red skänkelvikning med båda, för att få dom lydiga så dom flyttar sig lätt åt sidan och blir mjuka och lösgjorda i kroppen. Båda hästarna börjar bli starka nu och orkar mer och mer. Det ska bli kul att börja tävla dom i år och Eddie som är 182 cm(mycket stor häst) har aldrig tävlat förut - det kan bli spännande.

Malin som jobbar här har ridit en som vi har på tillridning som vi kallar för ”Barbie” då hon är ljus och har väldigt smala ben. Hon börjar nu gå i en stadig form. Sedan har hon ridit tre andra hästar. Malin är väldig effektiv i sitt jobb och det går undan.

Sen ska vi ta ut våra treåringar och jobba vidare med dom. På torsdag ska dom löshoppas igen. Viktoria har ridit Britta som är en ponny som vi har importerat från Irland, och Flight. Viktoria fick en liten flygtur i dag. Flight ville något annat.

När man åker av hästen måste man bjuda oss andra på tårta i stallet, så i morgon ska vi fika. Hehe...

Annars har Viktoria ridit Carnell som är Corduroys helsyster. Hon gör et bra jobb med hästen och den går väldigt fint. Hon var och tävlade den och sin egen i Mariestad förra helgen och gick felfritt i båda klasserna.

Nu tänkte jag gå och plocka lite ensilageplast och övrigt skräp som ligger nere vid vägen och göra lite vårfint.

Klockan halv sex börjar jag mina lektioner här hemma. Först har jag en ponnygrupp och sedan har jag en hästgrupp och avlutar träningen klockan halv nio i kväll. Måste bara planera en rolig träning innan dom kommer. Sedan blir det lite middag och slappa lite framför tv:n innan man tar kvällen.

/Jarle

Kommentarer

Populära inlägg