Avslutningen som bara är en början

Efter veckor av intensivt skrivarbete och en arbetstid som svämmade över både till sena kvällar och helger kändes det konstigt att klicka på skickaknappen och mejla alla texter till formgivaren Lina Sponberg.

Samtidigt lite oroligt eftersom jag visst att hennes marginaler var minst lika snäva. Däremot var jag inte alls bekymrad över vad hon skulle göra med materialet. Efter att ha sett hennes moodeboards och provlayouter var jag snarare förväntansfull. Hennes noggranna och målmedvetna arbete gav också ett resultat som uppfyllde förväntningarna.

Efter lite drygt två veckor var också Linas jobb klart för granskning och genomgång för att se att 
avstavningar och annat såg okej ut.
Vi var ett antal personer som gick igenom materialet innan det gick tillbaka till Lina för slutarbetet och den 15 april lämnade hon filen med hela boken till tryckeriet. De provtryckte, vi gjorde en ny koll och en vecka senare var det dags för tryckintag.

Vi tre, fotografen Helena Henriksson, Lina Sponberg och jag var på plats på tryckeriet för att se att allt blev som vi tänkt oss. Och det gjorde det.
Plötsligt blev allt vårt arbete konkret. Än på stora pappersark och sista momentet, bokbindningen, kvar, men ändå så tydligt. Det blev inte bara en bok, den blev snygg och bra.

Den 23 maj var det släppfest. 
Gruppen JEM spelade på släppfesten
En rolig kväll, som Christopher Bergström skapat för att passa bokens målgrupp 18 till 25 år. Alla som porträtterats var också inbjudna, liksom vi som på olika sätt varit delaktiga i boken. 

Det blev en festlig avslutning på ett intensivt arbete. Men egentligen är det nu arbetet börjar. Boken ska spridas, läsas och vara en inspiration för dig som ska välja utbildning och yrke. För det är viktigt att du vet hur många olika jobb och möjligheter det finns i en kommun och att det finns gott om jobb där du får möjlighet att göra skillnad. För dig själv och för andra.

Allt gott!
/Maria Svärdsén

Kommentarer

Populära inlägg