Att göra en sköld

Sköldprojekt del: 1

Som jag nämnde i tidigare inlägg har jag fullt upp med förberedelser inför stridslajvet 'Krigshjärta VII'. 
På Krigshjärta kommer jag att spela en soldat och den här gången fick jag för mig att ha svärd och sköld i min utrustning. Sköldar är trevliga på det sättet att de är snygga, har en stor yta man kan måla, man förstår direkt att rollen är en soldat. I det här inlägget tänker jag överskådligt beskriva hur jag gått tillväga för att göra min sköld hittills.

En mall att formpressa skölden efter. Jag använde mig av två skivor 4 millimeter björkplywood som jag limmade ihop och spände efter de fyra skivorna med spännband.


Sköldarna efter de tagits ur pressen. De fick sitta några timmar var.

Här har jag först klätt kanten med liggunderlag (för att inte skada andra och mig själv) och sedan limmat tyg över hela framsidan. Till liggunderlaget använde jag kontaktlim och till duken använde jag vanligt PVA-lim för utomhusbruk.

Sköldar är sällan kompletta utan lite sjyst heraldik. Jag fann en bild på google jag gillade och frihandade sedan den på en pappersmall som var lika stor som skölden.

Jag klippte sedan ut lejonet, tejpade fast pappersmallen och spraymålade med vit färg. Det kommer krävas en del arbete för hand med pensel för att få tydliga och rena linjer. Fortsättning följer

/Jan Sigurd Olsson

Kommentarer

Populära inlägg