Hur Averett Athletics skapade kultur

Hej
Min officiella titel är Graduate Assistant to Director of Athletics. Jag är alltså anställd som student, men med förmåner som betald skolavgift, lön, försäkringsförmåner, betalad lunch och middag på skolans cafeteria, etc. Jag har inte mycket till inkomst men jag har heller inga utgifter.

Min Masterutbildning är en tvåårig utbildning med inriktning på business, administration och ledarskap. Många utav mina klasskamrater och kollegor tar sina kurser online, men eftersom jag är en internationell student och i USA på ett studentvisum har jag inget annat val är att ta kvällsklasser.

Måndagar och onsdagar är de två kvällar i veckan som jag under dom senaste 6 veckorna tagit två olika kurser. Gårdagskvällens klass handlade om ledarskap, vi pratade och reflekterade om kultur. Kultur inom en organisation i form av nationalitet, religion, värden och värderingar. Kultur som i en organisations identitet.

Det finns otroligt många olikheter mellan Sverige och USA när det kommer till kultur i samhället, men också när det kommer till kultur i en organisation och i ledarskap. USA, som många säkert redan vet, är väldigt individuellt inriktade. Jobbar du hårt nog, står du ut tillräckligt mycket, har du kompetensen och kvaliteterna som behövs kommer du klättra upp i din karriär. Otroligt mycket är baserat på statisk, referenser och utmärkelser, medan Sveriges jantelag ofta håller ihop gruppen och svenskar jobbar generellt mer i grupp där alla kan få en chans och där alla är lika mycket värda.  

För tre år sedan hade Averett Athletics inte mycket till kultur (när jag pratar om Averett Athletics menar jag sportdelen av Averett University). Utan identitet visste vi helt enkelt inte riktigt vad vi var eller vad vi stod för som en organisation och grupp.

Lag som bar samma namn på planen, eller tävlingsbanan, hade olika filosofier och idéer om vad Averett var. Det var såklart en ära att bära och  representera Averetts färger, men förutom den marinblåa och gyllengula matchtröjan representerade man sig själv, sitt lag och lite vad man själv tyckte Averett Athletics stod för.



















När min då blivande chef, Meg Stevens, blev anställd 2013, kom hon och ändrade hela uppfattningen av vad vi trodde var en kultur. Hon byggde upp ett märke som blev en kultur och idag är identiteten av våran Athletic Department. Genom ett enkelt motto av ONE TEAM och en vision som hon tar varje chans att prata om. 3,2,1 skapade hon sakta men säkert en kultur som alla kunde vara en del av.
3 står för 3.0 eller bättre i genomsnittsbetyg, det motsvarar i stort sett ett B eller bättre i alla klasser.
2 står för, en top 2-placering i våran serie som vi spelar i. Våran serie tillhör NCAA, heter USA South Athletic Conference och sträcker sig genom 4 stater, Virginia, North Carolina, Georgia och Alabama. 1 står för ONE TEAM, eller ETT LAG. Vilket betyder oavsett om vi är på planen, i skolbänken eller på kontoret jobbar vi alltid tillsammans. Ett ovanligt nytt tankesätt speciellt i ett ganska så konservativt samhälle som Danville är.



















Det har varit häftigt att se hur en person kan påverka en organisation på 400 elever och 50 anställda genom att äta, sova och leva ett motto, en filosofi och en vision. Meg gjorde ett riktigt bra jobb genom att prata om och dela med sig till alla om hennes ONE TEAM-motto och 3.2.1-vision. Helt plötsligt vet alla vad som gäller, åt vilket håll skeppet styr och man blir en del av något större än sig själv, man blir en del av det hela.

Averett är en utbildningsinriktad skola där skolan alltid kommer i första hand. För att skapa en motiverande men tävlingsinriktad kultur satte Meg upp en tavla i lobbyn på skolan så att alla kan se vilka elever som klarade av vision av 3.0 eller bättre i genomsnittsbetyg. Alla namn på tavlan som är vita har 3.0 eller bättre och alla gyllengula namn på tavlan klarade av 3.5 i genomsnittsbetyg.
Alla lag har också en inbördes tävling där lagen med ett genomsnittsbetyg över 3.0 hamnar på tavlan.

Det handlar alltså om att hjälpa sina lagkamrater inte bara på träningen, men också med skolan, för gissa vad som händer om en person halkar på sniskan och får underkänt i en klass. Jo, hela lagets genomsnittsbetyg kommer såklart sjunka. Ett system som bygger på individuella prestationer, men också på lagarbete. Detta är bara en av de många sätt Meg och Averett Athletic har skapat en utmanande och stimulerande miljö där vårat motto och vision ofta reflekteras i våra studenters vardag. Det är så Averett Athletics skapar kultur.

/Emma

Kommentarer

Populära inlägg