Min resa och nya dörrar som öppnas




















Hej
Det var ett tag sen jag lämnade Sunne nu. Efter nian flyttade jag till Göteborg och sommaren 2008 gick flyttlasset, inte trodde jag att jag inte skulle vända hem igen. Nu har jag i och för sig varit hemma en månad eller två under både sommar- och vinterloven, men jag flyttade aldrig riktigt tillbaka.

Anledningen att jag flyttade till Göteborg var inte svårare än att jag ville göra något nytt. Studera något annorlunda än vad jag gjorde på högstadiet och samtidigt kunna spela fotboll. På Aspero's idrottsgymnasium i Göteborg kunde jag läsa till mig en högskoleförberedande utbildning i samhällskunskap och ekonomi, samtidigt som jag kunde välja till extra klasser så som idrottsmassage och idrottspsykologi.

Efter tre år på Aspero idrottsgymnasium packade jag ännu en gång väskorna och flyttade över Atlanten. Något som jag trodde bara skulle bli för en väldigt kort period, närmare bestämt 4 månader. 4 månader blev 8. Kul var det och bra gick det så jag bestämde mig för att åka tillbaka till skolstarten och fotbollssäsongen 2012. Efter en hejdundrande försäsong, gick vi igenom serien obesegrade, vi slog oss igenom slutspelet och vann på övertid finalen för våran region. Detta var första gången i historien damfotbollen på Averett har tagit sig till slutspelsfinal och vunnit.















Därefter gick vi vidare till nationella slutspelet, men slogs ut i första ronden. Två dagar efter förlusten mot Montclair State University fick jag ett email från den svenska resebyrån Langley Travel. Min ansökan jag gjorde tidigare det året hade mottagits och jag blev kallad till Skype-intervju. En vecka senare var det klart, jag lämnade USA och Averett under vår terminen och begav mig på nya äventyr till Cervinia och Italien. Där jobbade jag i fyra månader som reseledare, vilken förmodligen var dom bästa, mest utmanande, och fysiskt och psykiskt jobbigaste månaderna i mitt liv. Jag hade dock otroligt kul, lärde mig väldigt mycket och hade en underbar tid.
















Coach Pearce ringde mig i februari 2013 och frågade om jag hade planerat att återvända till USA efter min vår i Italien, jag hade nämligen blivit utnämnd till kapten. Så blev det, i augusti 2013 återvände jag till Danville och Averett.

Vi hade ytterligare en väldigt lyckad säsong och mitt intresse för att stanna och faktiskt slutföra min utbildning inom Sport Medicine ökade. Genom att vara mer involverad runt campus, vikariera som lärare för förstaårselever, få chansen att utvecklas som ledare och personligen utvecklas genom nya utmaningar att leda organisationer och projekt, ledde det så småningom till att jag blev erbjuden att stanna och jobba med våran Athletic Director - efter jag slutförde min kandidatexamen.

Nu är jag halvvägs in på min masterutbildning och jobbar heltid med allt från planering av amerikanska fotbollsmatcher till ledarutbildning, mötesplanering och budgetering. Så vart leder nu min utbildning och varför stannar jag här?

Nja, någon frän titel får jag inte direkt från min utbildning. Men dörrar öppnas varje dag och möjligheterna är oändliga. Jag trivs här, jag lär mig nya saker hela tiden och jag tror helt enkelt att jag är på väg mot något bra! Framför allt har jag möjligheten att jobba inom sportindustrin, en möjlighet som är inte lika stor hemma i Sverige

/Emma

Kommentarer

Populära inlägg