Att sätta kostym på en radiokaraktär

Under en inspelningsperiod i Umeå sa Bengt Strömbro, programledare i Mammas Nya Kille…

- Va kul det skulle va att göra en kortfilm av Kicki Tappers berättelser. Fast det går ju inte… vem skulle spela Kicki? Du kan ju inte göra det, Kicki är ju inte ett dugg lik dej!

Nä det kanske är sant… men hur ser hon egentligen ut då? Det finns antagligen lika många bilder av henne som det finns lyssnare. Det är ju det som är radions styrka tycker jag, att man får skapa sina egna bilder av människor, platser och situationer.

Som när man sitter i bilen eller står å lagar mat samtidigt som man lyssnar på en Färjestadsmatch på radion… Vilka SKOTT dom får på, vilka MÅL det blir, vilka närkamper och slagsmål! Men när man ser en match på TV eller live, då ser ju allt så futtigt ut, inte alls lika explosionsartat och spelarna är inte alls lika snyggt svettiga som i min fantasi.

I våras blev jag tillfrågad om att medverka på Packmopedsturnén med mina värmländska karaktärer. Jag blev jätteglad och jättenervös på samma gång! Och direkt började Bengts ord flyga runt i huvudet på mej…

Hur skulle JAG kunna se ut som Kicki? Och hur förväntar sig publiken att hon skall se ut? Jessica kändes inte lika svår att få till, men ändå…

Det var väl ändå värt ett försök… så jag sa Ja, sen slängde jag mej på luren och ringde upp min fantastiska vän och till yrket frisör, Mia. Tillsammans lyckades vi få till kostym, hår och smink riktigt bra, tycker jag.

Jag hade gjort ett invigningstal som Kicki Tapper skulle starta hela Packmopedsturnén med och ett mellansnack till Jessica. Första spelningen var i Uddeholmsladan. HJÄLP! Plötsligt stod jag inför 800 hagforsbor och skulle bekänna färg som språkrör för Non Fighting Generation från Hagfors… Jag som inte ens pratar hagforsmål… dom kanske tror, att jag tror att jag gör det och börjar kasta ölburkar på mej för att det är så dåligt.

Det är allt väldigt trygg i radiostudion ändå…

Men det gick faktiskt riktigt bra, både för Kicki och Jessica!

Sista spelningen var i Rottnerosparken, då var det Jessica som fick lite lätt panik… Men med allt stöd av fina vänner från Sunne, kände jag mej riktigt nöjd med Jessicas insats.

Idag är jag väldigt stolt över att jag vågade ställa Kicki Tapper och Jessica på scen och vet ni, jag gör hemskt gärna om det nästa sommar!

Sen är jag övertygad om att kostymen inte överensstämde med hela publikens bild över hur Kicki och Jessica skall se ut… men det är smällar man får ta!

/Sofia

Kommentarer

Populära inlägg