Var ska man bo?

Efter att ha varit i Tyskland i cirka två och ett halvt år flyttade jag tillbaka till Göteborg. Känslan var konstig. Hade ju pluggat i Göteborg och nu var jag tillbaka utan jobb och utan skolan att gå till. Vart fanns jobben? Inte var det i Göteborg i alla fall, det var ju i Stockholm, men ville jag flytta dit? Jag var ju tvungen! Och jag trivs. Helt ok. Stockholm är en stad med en helt annan puls än Göteborg, lite mindre ”goa gla’a göbbar från götet”. Och jobb fick jag, det tog bara en månad efter att jag flyttat hit.

Vad är då skillnaden mellan Sunne och Stockholm?
Mycket.

Men jag älskar verkligen Sunne och Värmland, jag är en stolt Värmlänning. Annars hade jag inte lagt ner så mycket tid och jobb på allt jag gör med projekt i Sunne. Allt är så mycket enklare i Sunne, man möts ofta av kommentarerna; ”dä årdner vi vettu, inga problem, ska ru hat i môra äller?”

Det jag tycker kan vara lite trist är att på kvällen under en veckodag är det verkligen helt dött. Jag fattar inte, alla kan väl inte ha familj? Vad gör alla på kvällarna? I Stockholm är det i alla fall några som är ute på gatorna. Just det, allt, och då menar jag allt stänger ju kl. 18.00 i Sunne och som i södra Tyskland så är det bara öppet till 14 på lördagar och helt stängt på söndagar. I Stockholm kan man möta upp en gammal kollega eller kompis, sitta snacka på något hak, ta ett glas vin och mysa. Gör man det i Sunne är man plötsligt alkoholist, jodå. Men det är klart, man sparar sig till fredags och lördagsfyllan och unner säj nô äxtra gôtt! I Stockholm en regnig kväll är bion full, i Sunne en regnig kväll är bion tom för folk vill inte gå ut.

I Stockholm är det ett hårdare klimat. Vill man ta sig någonstans i karriären får man armbåga sig fram. Men det lär man sig på och blir starkare.

Men Sunne är fint, finast på somrarna, då blomstrar verkligen kommunen med alla turister. Jag kommer inte bo kvar i Stockholm i hela mitt liv, vet inte riktigt vart det blir… Värmland kanske. I alla fall ett sommarhus är jag sugen på. Så är det någon som vet om ett litet torp med lite renoveringsbehov, vid en sjö, så hör av er!!

Här regnar det som bara den och jag ska gå på bio. Med vem? Det säger jag inte…

och apropå… så här blev en av våra promotionbilder

Marit Eriksson, Krister Lundkvist & Jag.
Foto: Daniel Sundstedt

Kommentarer

Aggis sa…
KUL JOHAN ATT DU ANVÄNDER FOTON I DIN BLOGG, DET BLIR MER "LEVANDE"
Sus sa…
Haha! Jag måste skratta då jag läser detta om alkoholen.

Jag flyttade till Sthlm från Ockelbo för drygt ett år sedan. (Japp, jobbade på Bessemer i Sandviken innan) I Sthlm upptäckte jag detta med att after worka. Så tevligt! Att gå till ett mysigt ställe med en vän, ta ett par glas vin och gå hem innan kl 21.

Skrev det som status på Facebook...och HJÄÄÄÄLP!!

"Jasså Sus, det tog bara ett par veckor i stora staden så super du som aldrig förr"

Medan deras status kunde vara "Öhhh...vad gjorde jag igår?"

Nä-ä, vet du vad.
Jag stannar allt kvar här!

Populära inlägg