Highland Park, Trump och munkar

Hej
När de flesta hör Los Angeles, så tänker man nog först på ställen som Beverly Hills, Hollywood och Santa Monica. Men L.A är så mycket mer.

Det finns en myriad av bostadsområden som börjat konkurrera om uppmärksamheten. Exempel på dessa är Silver Lake, Echo Park och nu senast Highland Park. Själv åker jag till Highland Park mest för att gå på posten för det är aldrig någon kö där och gott om parkering. Bor man i L.A, där det finns så mycket folk och trafik, så blir man riktigt lyrisk över sånt! Invånarna är mestadels Latinos (ca. 72%), men det håller på att ändras eftersom området går igenom en gentrifiering. Vilket har både för- och nackdelar.

Själv gläds jag åt alla nya små restauranger, gallerier och designbutiker, men nackdelen är den att efter ett par år så har Starbucks, Mc Donalds och stora affärskedjor konkurrerat ut de familjeägda charmiga ställena och allt blir precis likadant överallt!  Bostadshyrorna blir högre och och många tvingas flytta.

Jag bodde i Downtown L.A förut och det blev så trendigt, dyrt och populärt att det nu känns mest stressigt att åka dit. Bostadspriserna har också gått upp och om man betalar ungefär 5 svenska miljoner eller
590 000 dollars, så kan man köpa denna pärla!















En investerares dröm stod det på annonsen:)

På York blvd i Highland Park finns en salig blandning av latinamerikanska närbutiker, hipstercaféer, designbutiker, bilverkstäder, barer och t.o.m en butik som heter “Dotter”. Ägarens farmor var svensk, så därav namnet. Tyvärr var den affären stängd idag.















Här bredvid pinatorna har vi min son Benjamin, 5 år, som tycker solen är för stor i Los Angeles. På York blvd. kan man också köpa sig en pinata som ser ut som Donald Trump eller Hillary. Ganska så säker på att majoriteten här köper den av Trump och riktigt går loss på den, efter hans kränkande uttalanden om mexikaner.

Nog om det. Nu ska det köpas donuts!!!



















Nej, jag köpte inte den med bacon...

/Helena










Kommentarer

Populära inlägg