En solskenshistoria

I det här mörka november rusket vill jag sprida min solskenshistoria..
Mitt namn är Martin Skogli och jag är nyinflyttad i Sunne.

Det var förra året som jag och min flickvän Lisa bestämde oss att nu får det vara nog Stockholm! 
Det blev för stressigt och dyrt...+ att vi kände för att bilda familj och att då vårat barn skulle få växa upp bland djur och natur.
I augusti förra året åkte vi och hälsade på några vänner här i Sunne, och kikade samtidigt på om det fanns något fint boläge i krokarna....och det visade det sig att det fanns.

bild på huset i Bäckalund
Via hemnet dök denna lilla skogsfastighet upp, det ligger strax utanför Bäckalund, upp mot Hällsjön och både jag och Lisa blev förälskade i gården sekunden vi åkte ner för att kika på det. Jag tror vi båda kände direkt att "här ska vi bo"!
Priset på denna välbevarade gård med 4 hk mark var också behagligt! Det var inte svårare än att sälja vår 60 kvm lägenhet i storstaden,  + få såpass mycket pengar över i affären att det gjorde oss skuldfria på köpet!
Allt gick väldigt fort....på en månad satt vi helt plötsligt i vårat hus mitt ute i skogen, fria från stressen såväl ekonomiskt som bilköer och försenade tunnelbanor!

Yrkesmässigt var det heller inga problem att flytta mot strömmen. Jag är snickeriutbildad och bestämde mig för att starta en egen liten firma som heter - Skogli Snickeri. Även inom detta område är Värmland mycket lugnare miljö att jobba i än Stockholm, mindre tidspress och trevliga skojfriska värmländska kunder :)
Att ha egen firma tillåter mig även att bara ta de jobb jag känner för och även vara ledig när jag känner för att lägga energi hemma på gården.

Lisa blev gravid ganska direkt vi flyttade hit!, och i juni i år föddes får fina dotter Ronja! därmed har Lisa tagit en välförtjänt paus från arbetslivet... innan så jobbade hon inom livsmedelsbranschen och var butikschef för ett hemköp i Tullinge, utanför Stockholm.

Ronja
Lantlivet blir enklare ju större familjen är, så för att fylla ensamheten har vi utöver barn även skaffat några djur som växer i takt med Ronja.
Först dök det upp en liten katt, som heter Luna, hon fångar allt ifrån möss till småfåglar och ekorrar!

Sedan fylldes det på med en hönsflock, som nu ger massvis med ägg, så vi måste nog öppna upp för äggförsäljning snart! annars gör jag även målarfärg av ägg..

Sist men absolut inte minst så köpte vi även två stycken åsnor att dela livets mörka och ljusa stunder med!



Dom döpte vi efter våra fäder - Fred och Bosse-, jag hade länge drömt om att äga en åsna, men jag erkänner att det var ett spontan köp! (Vi köpte dem via blocket från en djurpark i Östersund... för er som undrar kostade de 7 500kr styck)
Alla som kommer på besök frågar vad vi har dem till egentligen!...och mitt enda svar brukar just vara det - "att dela livets bördor och höjdpunkter med.." likt familjemedlemmar!
Dock bör tilläggas att de är unga ännu då! dom är bröder och Fred (den svarta) är 2 år, och Bosse (grå) är 1 år... om 2-3 år kan vi börja rida in dem och lära dra kärror etcetera.
Jag ångrar inget iallafall, och jag känner på mig att jag en dag kommer veta meningen med varför vi skaffade dem... kanske om oljan tar slut i världen och alla andra får gå, då har vi våra ferrarri-åsnor ;)
tills dess så står de här ute på Sätterstad (Heden) å betar å mår gött iallafall... när dom inte är på rymmen förstås!
Så ni som bor i Bäckalund området... Ser ni ett par åsnor i trädgården nån dag så vet ni vart de hör hemma!

Åsnorna Fred och Bosse
Detta var del 1 i denna bloggsession från Martin Skogli, i nästa del ska jag berätta mer om vad vi sysselsätter oss med för att förgylla dagarna + mer bilder på den o-omtalade ladan..

ses! mvh martin skogli

Kommentarer

Hedvig sa…
Så fint att läsa Martin! Jag blir inspirerad!
Johanna sa…
Jag säger som Hedvig, så fint att läsa! Ni borde skriva ett utflyttarbrev till tidningen Åter någon gång! :)
Anonym sa…
Aha de förklara åsnor på rymmen :-)
Härligt att ni trivs i ert nya hem. Å tack för att man har fått läsa om erat äventyr hit till Värmland. Välkomna. .
Mvh Heidi i Bäckalund.
Unknown sa…
Välkomna till vackra Sunne :-) Fast vi är också nyinflyttade och på rymmen från stressen. Flyttade från Norrtälje till Västra Ämtervik i juli 2015 och trivs toppenbra! Här känner vi oss hemma och förhoppningsvis vågar vi också skaffa höns snart :-) Åsnor vore också toppen!

Populära inlägg