Mitt jobb är mitt största intresse

Vardag
Hemma hos oss är det verkligen olika världar som möts efter en arbetsdag.
Jag är gift med en norrlänning. Som dessutom är sjuksköterska på Sahlgrenska akutmottagning.
Vi är två ytterligheter skulle man kunna säga.

Jag kan ha stått en hel arbetsvecka och slitit mitt hår över att hitta de rätta grå och beiga nyanserna, jag kommer hem och försöker berätta om frustrationen när den grå inte vill sätta sig. Kanske jag ska gå mer på greige???
Min man bara tittar på mig och svarar: ”-Idag har vi har räddat en man med hjärtstopp, tröstat människor i kris och tagit hand om trafikolyckor. Jag kan bara inte tycka att det är viktigt om en grå har ett anslag av blått eller grönt… Jag är ledsen älskling, men det är bara en färg….”

Jakob, mitt livs kärlek och stora trygghet
Det tar liksom ner mig på jorden. Och det är bra, för jag är oftast någon annanstans. I en skiss, i ett projekt, i en idé…..
Jag gör de konstigaste saker, som att lägga elvispen i frysen, eftersom jag tänker på något annat än det jag håller på med i stunden. Jag hittar kaffekoppar i blomkrukor och glömmer alltid att svara på sms. Men jag har stenkoll på mitt arbete iallafall. Och jag jobbar med det som jag tycker är roligast i hela världen!

Mitt jobb är mitt största intresse, vilket gör att arbete och fritid väldigt lätt flyter ihop. Samtidigt som vi plöjer ”Homeland ”på Netflix sitter jag och tecknar, eftersom jag kan liksom inte låta bli. Jag är en otroligt rastlös människa som alltid vill ha nåt för händerna.

Jag brukar kalla min kreativitet för den fjärde familjemedlemmen. (Nu blir den väl snart ned petad till nr fem när bebisen kommer….) Den tar iallafall minst lika stor plats.
Att kombinera barn med en ständigt pockande skaparlust är minst sagt en utmaning eftersom förutsättningarna för arbetstiderna förändras. Innan Torsten har jag alltid kunnat lägga all min vakna tid på att jobba. Det har aldrig spelat någon roll om det varit söndag morgon, fredag kväll eller tisdag förmiddag eftersom det jag allra helst gör med min vakna tid är att jobba.
Men det har förändrats allteftersom livet förändrats. Det funkar inte att försvinna in i skaparbubblan när man ska hämta på dagis, för då missar jag tiden. Och det måste finnas mat hemma, och nån måste dessutom laga den…. Jag har nog inte riktigt hittat nån bra form för det där än tror jag. Jag vet bara att min underbara man har en ängels tålamod eftersom vårt hem allt som oftast är full av alla mina projekt.
Vårt köksbord är oftast fylld
med något av mina projekt.

En del av lägenheten kan vara förvandlad till fotostudio eftersom jag håller på med fotomönster, halva köksbordet är fyllt av skisser som håller på att torka och tavlorna på väggarna får ofta sällskap av små idéskisser.
Dessutom vurmar jag ju för gediget hantverk, och har ofta diverse slöjdprojekt på gång. Detta trots att jag har en ateljé som jag håller till i, men ibland tar det liksom bara över! Det är något som jag inte kan värja mig mot, och något jag behöver för att vara lycklig. Och är det något vi ska vara lyhörda för, är det ju allt som gör oss lyckliga!!/Helene

Kommentarer

Populära inlägg