torsdag 19 oktober 2017

Kungen på G

Kungligt besök på Ingesund

Som det ser ut blir det lite intensivare än vanligt närmaste 8-10 dagarna.
Kulmen nästa fredag då faktiskt H.M. Kung Carl XVI Gustaf kommer till Musikhögskolan Ingesund.
Jodå så är det.
Grunden till detta celebra besök är att när kungen fyllde 70 år på Valborgsmässoafton 2016 (samma dag som jag friande till Charlotta…), fick han en speciell present av Karlstads universitet – nämligen en upplevelse i form av konsert på Musikhögskolan Ingesund. 
Kungen kommer till Ingesund.
Här tillsammans med drottningen framför
Ingesundstudenter under Polarpriset
Av hur många erbjudanden som helst (säger nej till 2500 uppdrag årligen) tackade han ja, och det beskedet kom i våras. Därefter har det varit ett antal samtal och mejl med hovet för att överhuvudtaget hitta en dag som skulle passa, och till slut löste det sig.
Drottningen skulle även varit med, men fick nyligen tacka nej då läget ändrades i kalendern.
Jag producerar konserten som dock inte är offentlig men det kommer bli en upplevelse utöver det vanliga för Kungen och inbjudna gäster samt personal.
Bland det större i besöksväg som någonsin skett i Ingesunds historia.

Värmlands största konsertgivare

Några dagar innan, nämligen onsdag nästa vecka, kommer kultur- - och integrationsminister Alice Bah Kuhnke till Karlstads universitet för paneldebatt och möten.
Ingesundsstudenter kommer rama in det hela och undertecknad ska vara med på ett samtal med ministern – blir riktigt spännande.

Nu på fredag är det dags för Akademisk högtid på universitetet då professorer, doktorer och hedersdoktorer äntrar scenen i Aula Magna på Karlstads universitet för att bli installerade och promoverade. 
Varit med i planeringen och musiken med studenter och gästartister har en viktig funktion under ceremoni och efterföljande bankett. Ett genrep krävs också eftersom många är involverade och en stor apparat i sig.

Ikväll onsdag är det åter dags för konsert på Ingesund. Martin Hederos, Lena Willemark och Mats Berglund. Både en unik konstellation och ett unikt tillfälle för våra studenter publiken att möta tre högklassiga musiker som inom sin profession och genre tillhör de främsta i landet.
Martin Hederos är värmlänningen som även har studerat på Ingesund och jobbar med olika artister som Ane Brun, Sofia Karlsson och var med i bandet the Soundtrack  of Our Lives.

Borderless Musical Encounter - Ale Möller band och studenter.
Foto Viktoria Fyhr
Vi jobbar stort som smått med olika typer av konserter och samarbeten och ett antal konserter ges på andra orter. Studenter figurerar även i flertalet andra sammanhang som att inviga en Coop-butik, framträda under O-ringen, företagsevent, jubileum och konferenser m.m.

Känns inspirerade att vara ansvarig för konsertverksamheten och producera ett antal projekt eftersom vi faktiskt är Värmlands största konsertgivare med bortåt 120(!) konserter årligen. Från studenternas egna examenskonserter, ämneskonserter och solistkonsert till symfoniorkester, större projekt och artistbesök inom olika genrer.

Gå gärna in och följ vår facebook-sida!
Där kommer löpande info om kommande konserter och arrangemang.!

Vårt generalprogram med allt utbud finns även här:

Vore faktiskt trevligt att träffa lite mer ”Sunnefölk” och ”Fryksdalinger” på Ingesund, även om en och annan hittar dit :-)

Välkommen till Musikhögskolan Ingesund

Har knappt sett grabbarna hemma idag då det blev en alltför mycket arbete.
I morgon väntar lite möten bland annat lunchmöte på stan och sedan bär det i väg till universitetet för genomgång och genrep.
Som sagt, 8-10 intensiva dagar till så får det sedan bli något lugnare tempo, men först när Kungen åkt hem till slottet igen, Drottningholms slott.
Helst uppfylld med en upplevelse utöver det vanliga…

Ses i morgon – då avslutar jag mitt bloggande!
Johan

Inga kommentarer: