Från trädgård till porterstek

En god helg till ända och på ett sätt har det varit lugnt men ändå en del aktiviteter – både ock alltså. Normalt sett brukar det vara evenemang på Ingesund eller frilansåtagande i någon form men inte denna helg. Nja, förutom en helt strålande examenskonsert förstås med studenten Oskar Persson på Ingesund som verkligen levererade.


Vårat hus, Furuhov på Minneberg

Har varit skönt att få tid att greja lite ute i trädgården. Ett steg närmare att bli klar med höststädning ute och förbereda vintern. Passade på att ”padda” det nya gårdsgruset ytterligare en gång för att få det kompakt och stabilt. Vi brukar ta en del ryck då och då och känns fint att vi kan fixa tillsammans, Charlotta, jag och smågrabbarna. Charlotta har ett ”driv” i vad hon än företar sig så det står inte still … De större pojkarna har dock andra planer men de får allt hjälpa till ibland ändå.

Victor och Charlotta i rabatten

Johan "paddar"


Jag har bott i huset i 18 år och det har varit lite pyssel genom åren. Totalrenoverade först och anpassade det till barnfamilj, lite modernare men ville samtidigt behålla det genuina och speciella (byggt 1926). Efter det började uteprojekten med gräsmatta, slänter, rabatter och häckar men framförallt stensättning. För drygt tolv år sedan köpte jag hur mycket gatsten och kantsten som helst – nästan besatt ... Tog bland annat en lastbil till Huskvarna och köpte ett stort parti begagnat. Resulterade i gångar, passager, uppfarter och trappor, inramat med kantsten för att det dels skulle bli snyggt, men inte minst göra trädgården mer lättskött.

Lite av terapi

Har varit lite av terapi också då mycket av ord och ton som är ”mitt område”, för det mesta klingar ut och finns inte kvar på samma sätt som en sten på 180 kg. Känslan att måtta in, lyfta, ta i och sätta den stabilt så den inte går att rubba – ja det är tjusning i sig faktiskt. Kontrast som sagt till musikaliska uttryck, programlederi, speakerjobb, konsertevenemang, och så vidare.

Det är alltid projekt på gång och närmast ska några träd tas ner och samtidigt ansa den våldsamt växande lindhäcken en aning. Ett par större maskiner är på ingång, typ grävmaskin med sågklingor, men vi får vänta ett tag till eftersom de har fullt upp med andra jobb. Inom några veckor så …

I morse kom även Micke, ”boss” och ägare till företaget JMS Måleri. De har varit hos oss i omgångar och snart (senaste tre till fyra åren) har vi nog gått över nästan hela huset igen. Ett större barnrum och kontoret ska fräschas upp inom kort och Micke känner huset – har bra koll och brukar göra ett mycket fint arbete.


Eric på bollbus

För övrigt drog ”bollbus” igång för Eric snart fyra år och han stortrivdes. Henrics P03-lag i Arvika Innebandy hade hemmamatch mot Filipstad och det blev seger. Han hjälpa till lite i speakerbåset innan jag fick dra vidare till Ingesund. Smågrabbarna härjade på som vanligt med egna klubbor och boll runt planen. En härlig aktivitet på olika fronter.

Henric spelar innebandymatch

Vill verkligen ta vara på dessa dagar då vi får umgås, greja, pyssla, laga mat, vara tillsammans och liksom ”komma ikapp” med saker och ting. Ser dessutom fram mot portersteken som puttrat några timmar i grytan …

Ses!

/Johan

Kommentarer

Populära inlägg