Idé, färdig produkt och sedan ut i världen

Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av naturens mysterier och former. Jag tycker om att titta på växterna och träden omkring mig– se de vindlande lövverken, de slingrande små stjälkarna och svajiga gräsen, teckna av dem och försöka fånga upp en känsla. Skisserna blir så småningom till mönster och dekorer. Mönstren använder jag sedan bland annat till olika produkter såsom brickor och handdukar med mera.

Japanskt porslin med hyacintmönster


Idén om ett nytt mönster, kan börja just så, med att jag ser ett vackert blad som slingrar sig och böjer sig så fint eller guldgula augustigräs vid vägkanten på vägen till sjön en sensommardag. Det väcker en lust att teckna och att försöka förmedla känslan på något sätt.

Sirligt, handtryckt tyg


Det blir en skiss, en enkel teckning som jag skannar in i datorn och sedan punkt för punkt, väldigt noga för att så långt som möjligt försöka behålla känslan av handens teckning, lägger in teckningen i datorprogrammet där jag kan fortsätta arbeta med den.

Förgylla vardagen i någons hem

Slutligen, efter många timmars arbete vid datorn har jag ett färdigställt tryckoriginal som jag skickar vidare till en producent. Det kan bli till brickor, kökshanddukar, kort, muffinsformar eller annat fint som jag hoppas slutligen förgyller vardagen i någons hem. Ibland är det kunden som står för produktionen och då skickar jag bara iväg tryckoriginalet.

Fortfarande, efter tolv år som jag nu har hållit på med det här, är det lika underbart varje gång jag får respons från någon som köpt mina saker eller när jag hittar en bild på någon av mina produkter i en inredningstidning eller när jag skickar iväg paket med varor till en butik.

Hisnande, ofattbart och roligt att det som började med en blick och en en tanke hos mig, så sakteliga sipprat ut och spridit sig till olika butiker och hem runt om i vårt land och ut i världen.
/Marléne

Kommentarer

Populära inlägg