Vardag och motorsport

Hej på er!
Här sitter jag och funderar på vad blogginlägget ska innehålla. Skriver, raderar, skriver, raderar, skriver, raderar. Tills jag säger till mig själv, BÖRJA skriv. Sagt och gjort, here it comes.

Sedan i måndags och några veckor framöver så jobbar jag som kundmottagare på Euromaster i Borås. Mycket nytt att lära, men tycker det är skoj. Varit med och skiftat däck ett par säsonger innan (även Henrik), men är första året inne på kundmottagningen. Nu kanske ni undrar: kundmottagare ett par veckor. Vad gör jag annars? Om inte det var en bra fråga så säg. Jag är egenföretagare – rallyguide, event, co-driver, stuntförare, kundmottagare, skiftar däck m.m. Men mestadels så jobbar jag som testförare på Volvo. Ni hör, den ena veckan är inte den andra lik. Vissa perioder är intensivare, och andra får jag mer vardag hemma.

Precis nu är Henrik, min sambo, nere i Tyskland. Han jobbar som mekaniker åt Mattias Ekström (Team EKS) i Rallycross-VM, och reser världen runt i samband med det. Så motorsport tar en stor plats här hemma hos oss.

Tillbakablick

Jag började tävla i folkrace när jag var 15 år, tog co-driver licens som 16-åring och jag har tävlat kontinuerligt sedan dess. Idag är jag 32 år, så jag har alltså tävlat som co-driver halva mitt liv. Intressant syn när man börjar tänka så! Men oj så mycket jag fått uppleva. Många fina och roliga minnen, och fler ser jag fram emot att skapa.

När jag tänker tillbaka nu så inser jag att jag åkt med många olika förare genom åren. Men längst ihop är tillsammans med Ramona Karlsson. Tillsammans åkte vi ca 6 år, i bland annat Rally-VM (PWRC) år 2012. Vi levererade och blev också de första svenska tjejerna någonsin att totalvinna en SM-deltävling år 2013, samtidigt som vi tog SM-silver i högsta klassen. Det tycker jag är riktigt coolt med just motorsport - att man kan tävla på lika villkor! Det spelar ingen roll om man är tjej eller kille utan det är individen och den personen man är som avgör.

  Miriam Walfridsson & Ramona Karlsson  

År 2016 tävlade jag i Norska Mästerskapet, tillsammans med Anders Gröndal där vi tog NM-guld i högsta klassen i en Ford Fiesta R5. Året efter bestämde jag mig för att börja frilansa, vilket jag siktar på även nästa år. Det innebär egentligen bara att jag inte lovar bort mig en hel säsong till en och samma förare. Tävlingsmässigt är det detsamma. Både ett motiverande och lite skrämmande beslut. För visst är det en trygghet att veta vad som händer i framtiden, även inom tävlingssammanhang. Beslutet togs dels för att få mer tid ihop med Henrik, efter att vi nästan hade ”varannan helg” tävling under långa perioder. Men det är inget jag ångrar, utan det har skapat många nya och roliga möjligheter. Bland annat så fick jag möjlighet i somras att åka Midnattssolsrallyt tillsammans med den gamle målvaktslegendaren Thomas Ravelli.

Vardag och motorsport handlade inlägget om idag. Jätteskoj att ni följer och läser mina blogginlägg. Jag passar på att önska er en riktigt trevlig helg, så hörs vi nästa vecka igen!

Kram Miriam

Kommentarer

Unknown sa…
Fortsätt med bloggen. Kul och underhållande att läsa. Med vänlig hälsning/Göran

Populära inlägg