Spirande växtlighet och sirlighet

Hej på er!

Så trevligt att få möjligheten att skriva några rader här i Sunnebloggen. Jag som skriver denna gång heter Marléne Sandblom Ek, bor i Västra Ämtervik och jobbar som mönsterdesigner i mitt företag Sira form.

Marléne Sanblom Ek, mönsterdesigner


För drygt tio år sedan flyttade jag och min man David in till byn och våra tre barn Johannes, Sanna och Ellen är födda där.

Jag är själv född och uppvuxen på en bondgård utanför det lilla samhället Hedekas i Bohuslän. Jag har alltid varit en sådan där person som fixat och pysslat och tecknat och skrivit och läst och målat och broderat och växtfärgat, pressat växter och gjort garnbollar och målat korgar, renoverat möbler och grävt i trädgården och bakat, ja nästan allt man kan komma på som handlar om att skapa med händerna och hitta på något kul.

Som nittonåring flyttade jag till Karlstad och studerade på dåvarande högskolan. Efter att ha jobbat med lite olika saker och sedan studerat vidare på Kyrkeruds folkhögskola och utbildningen textildesign på Capellagården på Öland, började tanken om att kanske våga göra skapandet till något mer än bara en hobby, växa fram.

Jag hade en stark längtan. Efter många år av att ha stoppat in kunskap och anpassat mig in i olika yrken, längtade jag efter att få plocka fram av det som redan fanns inuti mig. Att liksom gå åt omvända hållet.

Jag bestämde mig för att våga satsa på mitt tecknande och att skapa mönster och produkter med mönstren. År 2006 startade jag min designverksamhet.

Det är det här jag fortsatt att göra. Jag brukar formulera det så att jag nu jobbar med klassisk svensk mönsterdesign präglad av spirande växtlighet och sirlighet.

Jag gör mönster- och illustrationsuppdrag samt tar fram egna produktserier under mitt eget varumärke Sira form.

Under de kommande två veckorna tänkte jag berätta lite mer om vad jag gör och hur jag jobbar.
/Marléne

Kommentarer

Populära inlägg