Att halka in på disktrasor


För några år sedan hade jag en utställning här i Sunne, på gamla hotell Selma. När jag konstfullt håller på att arrangera mina designade disktrasor på en av väggarna i utställningslokalen, kommer en man förbi. Han stannar upp och tittar länge på dem. - Desktraser?! Säger han förvånat och tittar på mig.

Vacker disktrasa


Ja det är många som förvånas över designtryck på disktrasor. Kan det verkligen vara något?

Det var inget jag hade planerat att hålla på med, men det har faktiskt blivit den produkt som jag jobbat mest med genom åren.

Samarbete med företag i Japan

Det började 2007, när jag fick frågan från ett företag i Japan om jag ville prova att göra design på trasor åt dem. Då var det inte så stort i Sverige, men i Japan hade den designade disktrasan blivit en trendprodukt. Man jobbar mycket med att hitta bra miljöprodukter, vilket wettextrasan klassas som.

Tryckeriet som producerade åt dem ligger i Sverige och så började jag göra design för trasor.

Det har blivit många genom åren. Både för min egen kollektion och åt andra.

Det är roligt att arbeta med design på en så begränsat liten yta. Utmaningen är också att använda så få tryckfärger som möjligt, helst en, två eller tre bara, för att hålla nere kostnaderna.

Ibland kan just begränsningarna kännas ganska skönt, att låta kreativiteten flöda inom vissa ramar, som här inom 200 mm x 180 mm.
/Marléne

Kommentarer

Populära inlägg