Gabriel kör träningspass som få skulle göra

Under sommaren tränar Gabriel som mest.










Som elitidrottare lägger man extremt mycket tid på träning. Under sommaren tränar jag som mest och fokuset ligger på mycket mängdträning och längre tröskelintervaller. En träningsvecka under sommaren ligger normalt mellan 18-24 timmar effektiv tid med 2-3 intervallpass och 2-3 styrkepass i veckan. Med effektiv tid menar jag att jag pausar klockan när jag står still. 

Som jag berättade i tidigare inlägg så har jag inför i år bytt till långlopp. Det har gjort att jag har haft lite mer fokus på stakning samtidigt som jag även lagt till något extra långpass. Jag har inte velat ändra alldeles för mycket i träningen jämfört med tidigare år på grund av risk för skador. 

Gabriel gillar att träna mycket.













Jag har alltid gillat att träna och att träna mycket. Jag gillar att utmana mig själv och köra träningspass som ingen eller i alla fall väldigt få skulle göra. Det har ett antal gånger hänt att det blivit lite för mycket men jag tycker ändå att jag har blivit bättre på att inte gå över gränsen. 

Några exempel på extrema träningspass jag gjort är 10 timmar rullskidor på Klarälvsbanan cirka 19 mil, 6 intervaller i Hovfjället med en total intervalltid på 3 timmar, rullskidor runt Storsjön cirka 15 mil och sen har det även blivit några löppass mellan Sunne och Torsby. 

Utmanade även mig själv i somras med en träningsvecka på 40 timmar. Det var träning från morgon till kväll under hela veckan. Det man inte tänker på är allt annat runtomkring som också tar tid. Duscha, äta, mat och transport till exempel. 

Det svåraste under veckan var att lägga sig i tid och att klara av att somna. Eftersom att jag tränade till sent på kvällen så hann jag inte komma ner i varv innan det var dags att sova och hade därför svårt att somna. En vecka jag sent kommer att glömma. Jag tror att det är viktigt att våga utmana sig själv ibland och gå utanför boxen. Bara det inte blir för ofta. 

Dedikerad skidåkare.











Tanken inför nästa säsong är att jag ska ändra lite mer i träningsplanen och träna med ytterligare lite mer fokus mot långlopp. 

Imorgon kommer jag att skriva om pengar, sponsorer och hur det är att leva som skidåkare rent ekonomiskt. 

/Gabriel Strid



Kommentarer

Populära inlägg