Mitt liv i Sunne - möt Sofia Ivarsson

Hej
För några veckor sen fick jag en förfrågan om att blogga här på Sunnebloggen, vilket jag självklart ville! Så jag satte mig och funderade på vad jag ville skriva om, och framförallt vad Ni ville läsa om. Det är ju jättesvårt, eftersom jag inte vet vilka ni är.
 
Om jag ska gissa vilken relation ni har till mig, så är ni kanske någon gammal lärare, klasskompis, storasyskon till någon kompis jag haft genom åren, eller kanske så har du inte en susning om vem jag är. Och det är ju faktiskt ganska troligt.

Så då satte jag mig igen och funderade, och gjorde en liten mindmap över mitt liv så här långt. Det ser ut såhär;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rörigt? Låt mig få presentera mig själv; Mitt namn är Sofia Ivarsson, jag är snart 25 år och jag är uppvuxen i Sunne – på nedre Leran närmare bestämt. Jag är född på Hea, eller nej, jag är FÖDD i Karlstad, den 27 oktober 1989. Jag och mamma Sussie och pappa Bengt bodde tillsammans i sex lugna år på Kopralsvägen på Hea. Sen kom det en liten lillebror Niclas 1995 och det blev flytt till nedre Leran och Solviksvägen där familjen bor än idag. År 1997 kom en liten lillebror till, Patric.
Vi börjar på kartan där i mitten där det står Sunne, och så tänker jag att vi reder ut den närmsta veckan här på bloggen, vi får se hur långt vi kommer idag.
 
När jag började skolan så bodde vi på Leran, så det blev då Lerans skola som kom att bli min första skola. På den här härliga tiden (1995) så åkte man skolbuss från hemmet till skolan, vilket i mitt fall var ungefär 800 meter. Men det tog en hel evighet, för man åkte runt halva Sunne för att lämna av alla andra barn först. Min busschaufför hette Lisbeth och bodde på övre Leran (jag tror hon bor kvar där än idag faktiskt…) Jag törs nog säga att hon var världens bästa busschaufför.
 
Lerans skola var den bästa starten jag kan tänka mig, liten skola nära hemmet. Och jag trivdes jättebra här. Jag hade samma lärare, Barbro Skogestig, under mina tre år i riktiga skolan och två förskollärare, Carina och Carina. Jag har många roliga minnen härifrån, med resan till Kon Tiki i Oslo, och promenader genom dalen till Skäggebergsskolan för att ha slöjd och gympa, fotbollsturneringar på rasterna och den stora Pilen på gränsen mellan skolgården och Birkebros läkarpraktik.
När jag gick ur trean så blev det flytt till stora skolan Skäggeberg där alla stora barn gick. Härifrån har jag inte lika många minnen… Min lärare här hette Susanna Nermark. Men det finns några personer till som jag minns tydligt från den här tiden, och det är vaktmästare Inge och datalärare Conny. Det fanns en datasal (ja alla barn, det fanns 8 tjockdatorer att dela på för alla skolans elever, vi hade inte egna små laptops.) Och Conny hjälpte mig att ladda ner min dåtida favoritlåt ”Volvo 142” på cd-skiva när jag gick i fyran. Otroligt busigt. Och här pausar vi för den här gången. Fortsättning följer…

/Sofia Ivarsson

 

Kommentarer

Populära inlägg