fredag 24 november 2017

Keep up the good work

Försöker som många andra mammor att vara den BÄSTA mamman! Blir därför sittande ibland och grubblar på vad det är.

Jag, Eric (snart 4 år) och Victor (2,5 år) bygger med Lego en fredagseftermiddag

Principer är ett intressant ord. Jag liksom både diggar det till hundra procent och avskyr det i många lägen.

Det är ett otroligt starkt ord som flera tar till för att visa sig tydliga och duktiga upplever jag, men också för att det är en enklare väg att välja i vissa lägen. Speciellt när man pratar om föräldraskap.

”Vi kan tyvärr inte komma på vuxenkalaset, för i vår familj gör vi allt tillsammans och barnen är alltid med oss.”

”Jo då, vi har varit väldigt strikta nu med lördagsgodis, och kom ihåg att börja potträna ditt barn från ettårsålder. Mina barn blev båda blöjfria redan från 1,5-årsålder”, sa en mamma för några år sedan till mig.

Halleluja … shit vilken supermamma detta måste vara! Sådan mamma vill jag bli tänkte jag när jag satt i simhallen med min ettåriga son för några år sedan. Men undrade samtidigt hur man konkret gör för att få sitt barn blöjfritt från 1,5-års ålder. Puh!

En helt vanlig kväll då allt händer i köket och disken återstår som ni kan se. 😊

Man känner sig fort lite töntig och vek vid sidan av en förälder som tydligt påpekar sina principer vad gäller barnuppfostran. Nu menar inte jag att det är något fel med regler och tydlighet gentemot sina barn, det är givetvis superbra!

Kan lova att mina bonusbarn här hemma (Oscar 17 år, Henric 14 år) anser att jag har massor av principer som de irriterar sig på många gånger, för att de skiljer sig från pappa Johans regler och vanor.

Men har under de senaste nio åren med bonusbarn blivit bättre och bättre på att inte basunera ut mina tankar om hur man SKA leva och göra i olika situationer. Tycker jag själv i alla fall, ha ha … 😊

Bröderna Birgersson i somras på bröllop.
Henric 14 år, Eric 3 år, Victor 2 år, Oscar 17 år

Visst är det skönt när andra lyssnar utan att påpeka hur de tycker att just jag ska leva, och istället ser mina tankar som intressanta. Därför försöker jag så gott det går att leva efter detta själv! Tänk vad otroligt många olika mammor det finns, och de allra flesta formar sina barn till fina individer. 
Så till alla mammor … keep up the good work!

Nu känner jag Johans protest i nacken här … han tycker minsann att papporna också gör ett strålande jobb. Håller helt med!
Så till alla pappor … keep up the good work!

Filmklipp från Bolibompa. 18:30 varje dag dansar vi Bolibompadansen i köket.

Kom ihåg att det inte är mycket i världen som är svart eller vitt, det mesta är gråskala, och där trivs jag faktiskt! Det ska vi fira!

Detta är nog det bästa citat jag någonsin hört;
Var inte rädd för dina tvivel, var snarare rädd för din tvärsäkerhet!

Trevlig black Friday!

/Charlotta

Inga kommentarer: