Anpassad utbildning på Sunne LärCenter

Har man behov av anpassad utbildning så finns det möjligheter att studera det via vuxenutbildningen på Sunne LärCenter. På plats pågår en kurs som kombinerar digitalkompetens med samhällskunskap som Carola Rylander leder och är ansvarig lärare för. Gruppen träffas varje tisdag och de hittar på allt från studiebesök till olika digitala experiment och diskussioner kopplade till aktuella utmaningar i samhället.

Vad gör ni just nu Carola?

- Just nu så arbetar vi med LEGO Education WeDo 2.0. Vi bygger fordon i lego som kan styras med appar via våra läsplattor. Tanken är att eleven ska få förståelse för den digitala utvecklingen som kan hjälpa oss i vardagen.


Varför ska man studera digital kompetens och samhällskunskap?

- För att kunna delta självständigt och aktivt i dagens samhälle behövs en grundläggande digital kunskap. Det är i grunden en demokratifråga. Några elever är intresserade av att lära sig mer inom datateknik och mobiltelefoner. Tekniken som till exempel AI utvecklas ständigt så därför blir varken jag som lärare eller eleverna fullärda, men det kan vara ett livsviktigt lärande! Att eleverna deltar utifrån sina erfarenheter och förutsättningar när de samtidigt fördjupar sina kunskaper gör det extra spännande och roligt för mig som lärare. 




Kommentarer

Populära inlägg