Expeditionen på LärCenter

De första personerna som ni möter hos oss är oftast de som jobbar på expeditionen: Pernilla Skoglund som arbetar som administratör, Caroline Dahlberg som är Studie- och yrkesvägledare eller Bibbi Ericsson som är biträdande rektor för vuxenutbildningen.


Bibbi, varför ska man välja att studera just på Sunne LärCenter?
- För att här gör vi alltid vårt bästa för att individanpassa så att just du får de bästa förutsättningarna för att nå dina mål med dina studier.

Vad ser du som det största utmaningen för Sunne LärCenter?
- Den stora utmaningen just nu är att det är ett minskat söktryck. Vi är beroende av elever och måste ha tillräckligt stora grupper för att kunna ha ett brett utbud att välja bland. Vi, som alla andra vuxenutbildningar i Sverige, ser ett minskat antal elever på komvux och det kan nog bero på den låga arbetslösheten och det ekonomiska läget vi har just nu.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Jag älskar mitt jobb. Det bästa med mitt jobb är medarbetarna och att det alltid händer någonting nytt som vi måste anpassa oss till och lösa. Vi är en höghastighetsverksamhet som kräver att vi är flexibla och det är tillfredsställande när vi lyckas med de utmaningar som vi ställs inför. Tack vare en positiv, kreativ och lösningsfokuserad arbetsgrupp med hög kompetens ror vi tillsammans i land det vi tar oss för. Jag ser också att vårt arbete har betydelse för individen och att vi gör skillnad för personer som kanske har dåliga erfarenheter från skolan sedan tidigare och som nu får en ny chans att blomma ut.

Bibbi, biträdande rektor för vuxenutbildningen.


Kommentarer

Populära inlägg