Våra utbildningar

 

Vi har idag fyra eftergymnasiala grundutbildningar som alla är på två år, där 24 veckor av utbildningen är praktik. Våra utbildningar är Digital Designer, Grafisk Formgivare/tekniker, Förpackningsdesigner och vår nya utbildning Traditionellt grafiskt hantverk. Den nya utbildningen startar för första gången i höst och är en utbildning med syfte att bland annat bevara hantverket inom den grafiska branschen.

Vi har en extern ledningsgrupp kopplad till varje utbildning där det sitter med 5–6 företag som är verksamma i branschen. De har som uppdrag att jobba med bland annat kvalitetssäkringen av utbildningen samt innehållet i kurserna för att hålla utbildningarna aktuella och relevanta.

Ett önskemål från våra ledningsgrupper är att våra utbildningar genomgående ska innehålla mycket övning på att jobba i grupp med projekt, ofta mot verkliga företag. En träning som är viktig då den avspeglar hur deras yrkesliv kommer att se ut efter utbildningen.

Ett projekt som nyligen genomfördes i utbildningen Förpackningsdesigner visas för tillfället upp på Rum för Papper i Göteborg. Det är ettorna som fick i uppdrag av pappersleverantören Antalis att skapa pappersskulpturer på temat ”Svensk natur”, alla skulpturer byggs för hand med papper. Här kan ni se lite av arbetsprocessen med skulpturerna.







Kommentarer

Populära inlägg