Vår trädgårdsutbildning

2023 gjordes en nysatsning mot trädgårdsbranschen här på Sunne LärCenter. På företagarnas och branschens förfrågan formades en utbildning som leder till kompetenser inom parkförvaltning, odling och plantskolor med mera. Den första klassen har precis examinerats och en ny klass är på plats. Så även idag då det är dags för teori och praktiska övningar. Annelie Engkvist och Anna Tandre heter våra lärare och eldsjälar inom trädgårdsutbildningen.


Vad är det bästa med ert jobb? och varför ska man satsa på en utbildning inom trädgård?

Anna: Det bästa med mitt jobb är att tillsammans med elever få arbeta med ett område som spänner över både naturvetenskap och estetik. På senare tid har jag även blivit alltmer intresserad av att odla ätbart. Att få utvecklas i teori och praktik och ha sitt arbetsfält både inomhus och utomhus är toppen. För den som går trädgårdsutbildningen ges många ingångar till ett arbete inom den gröna sektorn. Att veta hur du tar hand om jorden och det som växer ur den känns nödvändigt och spännande - här behövs många armar och goda kunskaper i framtiden. 

Annelie: Det bästa med mitt jobb är att jag får ägna mig åt det som samtidigt är mitt stora intresse: trädgårdsodling! Att möta nyfikna elever och andra som vill lära sig så mycket som möjligt om trädgård och odling är fantastiskt. Den som väljer att gå trädgårdsutbildningen i Sunne har fina möjligheter att få jobba med våra viktiga gröna miljöer, parker och trädgårdar, branschen behöver utbildad arbetskraft med goda hantverkskunskaper.



Kommentarer

Populära inlägg