Våren

Under veckan anordnade vi en workshop tillsammans med företag och andra offentliga verksamheter där vi diskuterade vilka kompetenser som behövs i Värmland de närmaste 3–5 åren. Denna gång pratade vi med kommunikatörer och marknadsförare om vad de tror behövs framöver. Workshopen är en del av en förstudie vi genomför med stöd av Region Värmland. En mycket trevlig workshop! Vi tror att hantverket kommer att vara viktigt även inom detta område.

Det vi diskuterade under dagen kommer sedan att ligga till grund för de utbildningar vi, under våren, kommer att ansöka hos myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) om att få starta.

För att få bedriva utbildningar med finansiellt stöd hos MYH så skriver vi årligen omfattande ansökningar där vi försöker bevisa att det finns ett behov av yrkesrollen framöver och vi tar också med företag i ansökan som får intyga att behovet finns. De utbildningar som vi får beviljade finansierar större delen av vår verksamhet. Normalt beviljas en utbildning bara under tre år, sedan får vi ansöka igen.

Fördelen och styrkan med YH-utbildningar är att de tillgodoser kompetensbehov på relativt kort sikt, baksidan är att vi som utbildningsanordnare får väldigt korta ledtider och en något oviss långsiktig planering.


Våren är en hektisk period för många inom skolan.

Det är perioden då allt ska falla samman inför nästa läsår, alla studieplatser ska fyllas, alla kurser planeras, kommande års utbildningar ska ansökas och samtidigt som vi under våren får reda på vilka kurser vi får starta till hösten, vilket kan kasta allt upp och ner.

Som tur är så följs denna spurt av en lång semester strax efter midsommar!

Ha en fantastisk vår och sommar önskar vi alla på Brobygrafiska!


Kommentarer

Populära inlägg