Utbildning som måltidsbiträde och kock

Utbildningen till måltidsbiträde och kock har funnits länge i Sunne och sedan 2023 drivs den i LärCenters egen regi. Utbildningen går att kombinera med studier i svenska. Här arbetar vårt senaste tillskott i personalen, Katrin Kapferer, som ni kanske känner igen från Fröknarna Fräs i Torsby.

Varför ska man satsa på ett yrke i restaurangbranschen, Katrin?
- Att jobba i restaurangbranschen är både roligt och utmanande, man får träffa många intressanta människor och blir en del av ett gäng som samarbetar för att skapa en minnesvärd upplevelse till gästerna. Dessutom finns det många olika verksamheter i restaurangbranschen, vilket bidrar till att jobbet aldrig blir tråkigt och man blir utmanad att vidareutveckla sig. Med en utbildning inom ett yrke i restaurangbranschen kan man jobba i hela världen. 

Men varför ska man välja att utbilda sig här hos oss på Sunne LärCenter?
- Möjligheterna att utbildningen leder till anställning är stora eftersom eleverna får prova olika praktikplatser och på så vis lär de känna och knyta kontakter med det lokala näringslivet.  Ett stort plus med utbildningen är också att den anpassas individuellt och flexibelt efter elevernas intressen, erfarenheter och behov, vilket gör att alla kan lyckas. Kombinationsutbildningen tycker jag är en unik chans att lära sig svenska språket samtidigt som man utbildar sig i ett yrke.

Det bästa med mitt jobb är såklart att laga mat med kockeleverna, eftersom vi lär oss mycket spännande av varandra och har kul tillsammans. Att jobba på Sunne Lärcenter är givande tack vare kollegornas engagemang och den positiva och trivsamma atmosfären, vilket jag tror smittar av sig på eleverna och höjer såväl trivseln som kvaliteten på deras utbildning.



Kommentarer

Populära inlägg