Våra kombinationsutbildningar

Gunilla Frykestig har arbetat länge som yrkeslärare mot hotellbranschen här i kommunen. På senare tid har hon också undervisat i svenska för invandrare på SFI. Gunilla brinner för sitt yrke och nu går det att kombinera utbildning mot våningsservice och servering med studier i svenska.

Varför ska man satsa på den här branschen, Gunilla?
-Besöksnäringen är en näring som behöver mycket utbildad personal. I näringen kan man arbeta inom kök, servering, boende eller inom aktivitet. Utbildningen inom våningsservice ger eleven flexibilitet att både jobba inom både våningsstäd och servering.

Gunilla är yrkeslärare mot hotellbranschen, och undervisar även i SFI.

Det går också att kombinera studier i svenska med utbildning inom omsorg mot antingen barn eller äldre och där har vi en lärare som heter Annika Nilsson.

Hur tycker du att det är att jobba på Sunne LärCenter Annika?
-Jag stortrivs och alla goa, glada elever förgyller min arbetsdag!

-Vad är viktigt att tänka på om man är intresserad av att utbilda sig inom omsorg?
-Den ger en fantastisk möjlighet att få in foten på arbetsmarknaden. Om man vet att man vill jobba med människor så får man en bra grund här. Vi fokuserar mycket på kommunikation, bemötande och värdegrund. Efter utbildningen kan man jobba extra eller studera vidare mot barnskötare eller undersköterska. Vissa elever satsar på lärare eller sjuksköterska på sikt och andra har redan en högre utbildning med sig från ett annat land och ser det här som ett sätt att komma igång med sitt yrkesspråk.   

Annika är lärare för kombinationsutbildningarna inom omsorgen.

 

Kommentarer

Populära inlägg