SFI, en del av Sunne LärCenter

SFI, svenska för invandrare, tillhör också Sunne LärCenters vuxenutbildning. SFI finner du i samma lokaler som Kulturskolan, högst upp i det som vi sunnebor känner till som ”gamla Frykke”. På SFI finns en härlig blandning av kulturer och nationaliteter, hela 17 länder är representerade bland eleverna. Vill du möta världen? Kom och besök SFI! Sedan ett år ingår även praktik som en del av undervisningen och projektet Yrkesväg. Då får elever tillfälle att se en svensk arbetsplats och träna sin svenska samt prova på ett yrke. På SFI arbetar fyra lärare: Ann Jansson, Najlaa Ghareeb, Madeleine Ekblom och Petra Lundell Larsson

Vad är det bästa med ert jobb?
- Att få undervisa. Att få träffa människor från så många olika länder är en ynnest. Istället för att resa ut i världen så kommer världen hit. Man lär sig mycket.

Varför är det viktigt att gå på SFI om man är ny i Sverige?
- Svenska är språket i vårt land, men man lär så mycket mer hos oss. Man lär sig om Sverige, svenskar och den svenska kulturen och det svenska samhället. Man lär också känna andra, får ett första nätverk. Man kan känna sig ensam i ett nytt land men här får man kontakter. Det ger glädje och gemenskap såväl för eleverna som för oss som jobbar här.

Petra, Ann, Najlaa och Madeleine är lärare på SFI.


Kommentarer

Populära inlägg