Let’s Go To The Movies

Jag jobbar även med Teaterbiografen. Helt ideellt. Varför? kan man fråga sig. Jo, hade det inte varit för oss eldsjälar i Sunne Musik & Revyförening med Reine Flodin i spetsen så kanske Sunnes enda kvarvarande äldsta kulturbyggnad varit jämne med marken.

Det är viktigt med en samlingspunkt i centrum där unga som gamla kan få mötas, som ett komplement till biblioteket. Jag minns själv när jag stod på Teaterbiografens scen som liten vilken mäktig känsla det var. Allt slit man la ner på att repetera och att sedan få framföra det på en riktig scen mitt i centrum, och det är det som jag även vill ge framtidens unga.

Så vad gör jag då?

Tillsammans med vårt programråd som består av delar av vår förening, samt representanter från ungdomsrådet i Sunne kommun och Mallbacken Tigers som är en sektion inom Mallbacken IF som består av personer med funktionshinder tittar vi igenom kommande filmer som kommer att släppas i Sverige. Jag skickar ut listor med filmtrailers och sedan får de betygssätta vad de tycker om filmerna. Det görs även utskick via vår Facebookgrupp där vi uppmanar medlemmar att lämna förslag på vilka filmer de vill se i Sunne.

Sedan ringer jag distributionsbolagen. Alla filmer har olika bolag de ligger under, och nu kommer vi till det verkliga pusslet. Ibland kan man få en film jättesnabbt och ibland tar det längre tid. Allt beror på SF och hur många kopior som är släppta på en viss film. Ibland finns det parallellkopior, detta är bra för oss, de är till för att gynna de mindre biograferna. Så fort jag bokat in en film laddar jag ner filmen pressmaterial som jag lägger ut på hemsidan, gör utskick till våra frivilliga som troget hjälper till på bion och försöker pussla ihop så att vi har tre personer som hjälper till på varje film.

Annonsmaterial ska även skickas in till SunneNytt, senast fredag kl. 10 då de har deadline. Hmmm SunneNytt är nog lite trött på mig då jag sällan är i tid, en stor eloge till dem!

Vi har även ett par biomaskinister; Jessika Persson, Jochen Schneider & Johan Mårtensson. Vi har även en ny tjej på gång Lisa Hartvig Sörenssen, som håller på att utbilda sig till maskinist, bara för vår skull.

I foajé och kiosk hittar vi min ömma moder Agneta Henningsson och Ursula Halvardsson, som beställer godis och dricka och ser till att de flesta har det bra. Reine Flodin som har hand om maskinisterna och den pågående renoveringen och Anna Lena Olsson vår revisor.

Teaterbiografen är inne i etapp ett av renovering. Gamla balkongen som nu är maskinrum ska återigen bli balkong med sittplatser, det gamla maskinrummet som har varit kontor sedan 1994 ska återigen bli maskinrum, dock lite större än tidigare. Vi ingår nu i ett Leaderprojekt där vi har möjlighet att installera en 2K digitalprojektor med helt nytt ljus och klarare bild. Vi kommer även att kunna visa livesändningar såsom opera och konserter, det ni Sunne! Den ”gamla” 35mm‐projektorn kommer naturligtvis också att finnas kvar. Med en digitalprojektor så ökar våra chanser att få filmer betydligt mycket tidigare än innan, till och med premiär. det är dessutom miljövänligare att skicka en liten extern hårddisk än en låda med 25 kilo film.

Nej, nu ska jag maila ut helgens personal till maskinisterna och Reine, för att sedan bege mig till mitt extrajobb, Wallmans Golden Hits! Och just det, Bamse kommer att spelas även till våren fick jag mail om i morse.

och apropå att jag är singel, kanske dags att byta däck snart…

Kommentarer

Aggis sa…
HAHAHAHA!!! ÄNNU EN TREVLIG SLUTKNORR!

Populära inlägg