"Vad jobbar du med på riktigt?"

När jag var liten satt jag på köksbänken på Järnvägsgatan och diggade till Hasse Andersson & Kvinnaböske band. Det var en vit kassett och favoritspåren var Änglahund och Skomakare Anton. Morsan tyckte jag sjöng så himla fint så hon satte mig i missionskyrkans kör. Där sjöng jag inte så himla fint, jag vågade inte öppna munnen. Nu 26 år senare har jag öppnat munnen kanske lite alltför ofta.

Det hela var solklart redan från början, jag ville bli sångare, men det var inte förrän jag hade varit med i Marian Väpnargårds produktioner som jag bestämde mig på riktigt; jag ska bli artist!

Under tiden jag gick musikalgymnasiet i Sandviken såg jag ett reportage på TV med Petra Nielsen om hur hon slet mellan auditions och Balettakademien. Och för att klara sig rent ekonomiskt så stekte hon hamburgare på nätterna på McDonalds ”det är bra att ha ett alternativt yrke ifall det skiter sig” sa hon. Dessa ord etsades fast i mig. Jag tyckte att hon var smart, så jag jobbade somrarna i Sunne på Strandcafeét, Kolsnäs Restaurangen samt Hotel Selma Lagerlöf, allt för att lära mig så mycket som möjligt inom service och restaurang.


Efter att ha jobbat 8 år som professionell artist blev jag rekommenderad jobbet på Wallmans Golden Hits 2007. Där har jag gjort showen Lost in Vegas i två år som sjungande servitör. Där kan man få alla möjliga roliga frågor som; ”Vilken skola går ni på?”, ”Vad jobbar du med på riktigt, jag menar på dagen…?”, ”Skulle det inte vara kul att få vara med i IDOL?” etc. etc. Man sliter på Golden, jobbar i showen, servitör,
stängningspass till 03.30 på morgonen, drar bord till nästa dag. ALLA som jobbar i showen på Golden Hits ÄR professionella artister!! Det ÄR ett heltidsjobb.


Efter två år valde jag att inte jobba kvar i showen då jag var rätt sliten och trött, jag hade ju dessutom spelat Pelle Svanslös på Intiman under dessa två år, men då matinéer så under november och december perioderna; show på Golden måndag till lördag, samt Pelle Svanslös lördag och söndag.

Nu jobbar jag som extraanställd servitör på Golden Hits. Golden Hits är ett underbart hus, där har jag mina vänner och kollegor. Det är ETT hus där vi alla umgås och har fantastiskt roligt på jobbet. Inga grupperingar och skitsnack. Tänk er att komma in på jobbet och man möts varje dag av öppna armar och hjärtliga skratt. Om ni gör ett besök där någon gång så kan ni se att det sitter bilder från alla som har showat på väggarna. Leta, jag finns också där.

Nu ska jag på produktionsmöte med underbara Marit Eriksson, vi har STORA planer på gång!

och apropå… han förföljer mig.

Kommentarer

Aggis sa…
Åh va kul att läsa din blogg Johan! Det "ploppar" upp minnen bl.a., och så får man dessutom skratta. Nyttigt!
Anonym sa…
Du är för go Johan..

Richard Herrey
Golden Hits

Populära inlägg