torsdag 12 mars 2015

Charity - välgörenhet

Det känns väldigt bra att vara med i en organisation som Ladies Circle som jobbar så mycket med Charity, välgörenhet.
Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.
Och tillsammans kan vi göra mycket!

När Ladies Circle (LC) grundades i efterkrigstidens England fanns ett stort behov av socialt arbete. Med mottot ”Friendship and service” hjälpte man bland annat till på sjukhus, besökte patienter, samlade in kläder till föräldralösa barn och besökte gamla.

I dagens Sverige hanteras detta till stor del av myndigheterna men Ladies Circle Sverige (LCS) fortsätter än idag att hjälpa till i stort och i smått, både på klubbnivå och på nationell och internationell nivå. Pengarna vi samlar in går oavkortat till våra Charity projekt.

Vart annat år väljer man vilket projekt som ska vara LCS nationella projekt. På riksmötet i Landskrona 2014 röstade man fram Barndiabetesfonden till nationellt projekt 2014/2016.

Vid Anual General Meeting (AGM) 2013 i Zambia valdes Children of the dump till LCS internationella charityprojekt 2013/2015.


Vi i LC Sunne anordnar varje år och första advent en kakbuffé. Vi har valt att vid just detta tillfälle skänka pengarna till ett eller flera lokala ändamål. 
De som genom åren fått pengar har varit: Julia Lindgrens Minnesfond, Jon Bengtsätern, Moders Against Drunk Driving (MADD) Kvinnojouren och Barndiabetsfonden. 

Passar på redan nu när jag har möjlighet, att bjuda in till årets kakbuffé (även om julen känns långt bort ;)  Att både kunna äta goda hembakta kakor och ge pengar till ett gott ändamål är ju dubbelt upp bra.  Så välkomna i december!
 
Ifjol deltog vi i LC Sunne tillsammans med övriga distriktet i Vår ruset. Vi samlade pengar genom att ordna sponsor (privatpersoner och företag)  som gav oss pengar för att vi sprang- det blev en bra slant som vi gav till SOS barnbyar. 


De pengar vi samlar in under Riksmötet och det eventuella överskott vi gör, har vi i LC Sunne och RT Arvika valt att skänka till de organisationer som är på bilden nedanför.


Det är lätt att lägga ner tid på att göra bra saker för andra.
Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.
Och tillsammans kan vi göra mycket!
//Pia

Inga kommentarer: