måndag 30 mars 2015

Mätt på storstadslivet

Vi är en familj som 2008 flyttade från Göteborg till Västra Ämtervik i vackra Fryksdalen. Vi, det är Joakim, Helena och pojkarna Johan och Jonathan.

Familjen Lundgren
Joakim jobbade inom IT-världen på Oracle Svenska AB, en stor amerikansk IT-koncern. 
Helena jobbade som barnsköterska på Östra sjukhuset i Göteborg. 
Då vi kände oss "mätta" på storstadslivet och på våra arbeten, så hade vi börjat fundera på att flytta till Värmland, då både Joakim och Helena var uppvuxna i Kristinehamn respektive Karlstad. Under några år letade vi gård i Värmland för att påbörja något helt nytt. 
Vi sökte i första hand efter en skogsgård där vi hade tänkt oss att förvalta de skogliga resurserna.

Ödet ville dock annorlunda...

2007 annonserade vi på blocket att vi ville köpa en gård med avstånd till Karlstad på max 30 min. Vi fick då svar från familjen Bosenius som bodde på gården Hagen i Säljebacka söder om Västra Ämtervik. 
Efter ett besök på gården kände vi direkt att det var hit som vi ville flytta. Bosenius hade dock inte riktigt bestämt sig att de skulle flytta än. 
Efter någon månad fick vi frågan om vi också ville ta över lantbruket som de bedrev, det vill säga lammuppfödning. Besättningen bestod av 336 tackor och 10 avelsbaggar. Efter lite funderingar så valde vi att tacka ja till erbjudandet. Under hösten och vintern 2007/2008 praktiserade vi på gården, för att lära oss så mycket som möjligt om lammuppfödning. Vi plöjde också en hel del böcker i ämnet. 

Helena och Joakim Lundgren
Sagt och gjort. Den 1 juli 2008 flyttade vi in. 
Vi blev abrupt väckta av telefonen kl 07.30 dagen därpå. Vi svarade och en person i andra ändan förkunnade (kunde jag notera en viss glädje i rösten?) att våra 10 avelsbaggar hade rymt ur sin hage och stod och åt tulpaner inne i en trädgård....."

Fortsättningen följer i nästa avsnitt.
/Joakim Lundgren

Inga kommentarer: