fredag 13 mars 2015

Värmlandstomten - marknadsföring, Sunne

Jag har nämnt tidigare att vi har bra stöttning och gensvar ifrån Sunne kommun.
I dag började jag dagen med att Turismchefen Reine Flodin ringde och kollade hur vårt arbete går. Reine har under hela denna process varit ett bra bollplank och stöttning i allt från hotellnedläggningar till Homeparty.
För att inte avslöja för mycket men ändå lite så har jag inlett ett samarbete med Kulturskolan och Linda Scagerström-Dajén. Vi hade ett mycket bra lunchmöte idag. Kan ju bara säga glitter, glamour och koreografi som ledord och bäst att börja träna ;)

Vi har som en del i vår marknadsförning en maskot- Värmlandstomten Nils. Som andra tomtar har Nils en spännande historia bakom sig. Innan han blev vår vän ”jobbade” han för Rottneros Park och var då trädgårdstomte som syntes en hel del på parkens Facebook-sida.


Nils bytte jobb genom kidnappning ;)  och har sedan i juni 2013 varit hos oss i Riksmötesgruppen. 
Inte kunde vi då ana att ta oss med Nils som profilfigur för Riksmötet skulle bli en sådan lyckträff i marknadsförning. Han figurerar idag både på vårt reklammaterial, Facebook och på Instagram.

Jag och stora delar av Riksmötesgruppen var i Landskrona under Trettondagshelgen 2014 och promotade riksmötet. Tyvärr, tyckte vi då- blev han kidnappad. Jihoo!!!, tycker vi idag.

Sista familjebilden med Nils, januari 2014
Det som hände efter det är en tomtesaga som fortfarande pågår.
Nils fixar sin egen marknadsföring av Riksmötet. Han tas med av våra medlemmar ute i världen till de mest exotiska och spännande platser. 
Då och då dimper det ner ett vykort med en hälsning från honom från någonstans i världen. Jag har valt ut några vykort som han skickat. Det bör tilläggas att Nils är ca 50 cm hög och väger 8 kg. Så det är ingen liten tomte att släpa runt i sin packning världen över, de som gör det misstänker jag har en del meckel (besvär) med honom.

På en flygplats, på väg ut i världen

Nils är i Hollywood och rekar läget, på riktigt!

Nils i Litauen och med när Malmö vinner SM guld i fotboll

Riksmötesdollar som man kan vinna vinster med på Instagram #rm2015

Nils vid Hollywood Hills

Nils på en strand i Spanien
Profilkläder när vi marknadsför RM

Riksmötes pin
Aldrig hade jag/ vi kunnat ana att en liten kidnappad trädgårdstomte från Rottneros Park i Sunne skulle ut på ett sådant äventyr i världen.
Idag vet vi inte vart han håller hus eller vad han sysslar med. Vi saknar vår vän och hoppas att huvudpersonen dyker upp i tid i maj så att han kan vara med under Riksmötet. Vore ju synd om han missade sin egen fest  :)  // Pia

1 kommentar:

Fredrik Beckman sa...

Det har bara varit roligt att ha med honom. Jag har haft med Nils på resa i Stockholm, skåne, på Öland i Spanien och i Sälen förutom förstås hemma i Tidavad. Han är förvisso lite otymplig men har vett att hålla tyst och inte gnälla. En trevlig reskamrat!