Att kunna glädja andra barn

Julias minnesfond har verkligen skapat glädje till andra barn i Sunne!

Julia Lindgrens Minnesfond
Sen första utdelningen 2013 till i år har snart 300 barn i skolålder, i Sunne kommun fått drömmar uppfyllda eller stipendier, och vi närmar oss 700.000: - i utdelade medel. 
Stipendierna fördelas på kommunens alla skolor till elever som främjar jämlikhet, kamratskap, solidaritet och rättvisa, totalt 14 stycken varje år lagom till skolavslutningen.
Vi hoppas och tror att fondens verksamhet gör skillnad.

När vi bestämde oss för att starta fonden kunde vi aldrig tro att den skulle växa och bli så stor, men det är ju tack vare er som skänker medel till den som den lever vidare.
I dagarna fick vi ett nytt tillskott som kommer att komma då skolornas ”operation dagsverke” i år skänker sina insamlade medel till oss, fantastiskt!
Är man på SPA och äter i år kan man med fördel betala för bordsvattnet, pengen skänks till fonden.
Initiativ som dessa finns det flera exempel på, och såväl företag som köpmän bidrar verkligen till att få inflöde, och många kontaktar oss för att få hjälp med en kondoleans.

Att vi försöker köpa allt som går lokalt i Sunne är för oss en stor självklarhet, men ibland är drömmarna större än så! Det är ett pussel att få ihop allt, något som vi håller på med just nu för årets utdelning, även detta år till cirka 40 barn.

Brev till fonden
Att läsa alla fina brev är så härligt och drömmarna är allt mellan himmel och jord. Att det finns kreativa barn i Sunne kan jag lova, men att välja ut bland alla inkomna brev är inte alltid enkelt. Däremot att kontakta dem som vi väljer ut och höra deras lyckliga tacksamhet berör oss alltid.

Utdelningen till barnen sker på ett näringsställe i Sunne och varje gång anordnar vi nått glass eller bakelsekalas tillsammans med dem och deras föräldrar. Det är barnen som ska stå i centrum tycker vi, så det är bara de inbjudna där, men vi har en väldigt fin kväll varje år.

Jag tycker att i allt det tragiska och ofattbara som hände vår dotter har ändå något fint tagit vid och på ett sätt fått Julias minne att leva kvar. 

Stiftelsen Julia Lindgrens Minnesfond sköts av representanter från Sunne Kommun, Fryksdalens Sparbank samt Julias mamma, pappa och storebror.
Vill man får man gärna lämna en gåva till stiftelsen, det finns två sätt:
Bankgiro 874-1308
Swish 123-082 05 06

Tack för att du tog dig tid att läsa, Peter

Kommentarer

Populära inlägg