Halloj, halloj! Freddan kocken åter igen här
Hur är det egentligen att jobba som kock? Att jobba som kock kan vara stressigt i början på grund av att man tänker att det man gör ska vara det godaste man vet och snyggt upplagt till en annan
människa än sig själv. Men efter en tid när man har jobbat så vill man bara ha mer och mer stress. Det blir som en drog kan man säga.
Att jobba med mat ger en bättre bild ut i världen, som hur viktigt det är med miljön. Att man inte slänger den där lilla biten av moroten, att man då kanske har den till en sås istället. Eller till exempel hur ekonomin är viktig till att köpa in varor eller till att sälja sin mat.
Jobbet som kock gör så att du blir en del av en liten familj, en familj där alla vet vem man är och att alla känner alla. Det ger möjligheter till att få jobb, stå till god till en annan som kanske vill ha jobb på det där stället vid vattnet. Eller att man bara ses, pratar med en individ om hur det går på jobbet och kanske till och med
bollar idéer/kunskap med varandra.
// Fred Hagström
Kommentarer