Praktikaliteter

Jag har förmånen att vara gift med en trädgårdsintresserad och praktisk man. Vi arbetar tillsammans med våra projekt, hugger i där det behövs och latar oss inte i onödan.

Däremot är vi praktiska på olika sätt. Ett exempel är att han förstår det praktiska med egenodlade tomater, medan han inte riktigt är hemma med luktärter. Potatis, morötter och så äpplena är förstås godkända, men han har inte nått fram till pelargonerna eller behovet av en rosenbåge.

Jag är också ganska händig. Kan rensa ogräs i timmar. Jag tycker att det är avkopplande och det ger en så skön känsla när det är över och blommor och grönsaker framträder istället för kvickrot och tistel. 

Min man däremot, han tänker ut en lösning, eller ägnar en stund åt Internet och har sedan konstruerat eller anskaffat en maskin att sätta bakom traktorn som reducerar hackandet i äppelraderna till minuter istället för timmar. Praktiskt. 

Oense om rabatter

Vi är lite oense om rabatter. De är i vägen för gräsklipparen säger han. Förstår du inte att det går åt en massa tid till att köra runt, backa, köra fram igen? 

Vi har en ganska stor tomt så flera timmar i veckan ägnas åt detta under säsong. 

Med fler rabatter, säger jag, skulle du inte ha lika mycket gräs att klippa. Jag ser inte problemet.

Huset som vi bor i är gammalt. Flera hundra år. Taktäckningen och brädfodringen på södersidan har passerat ett halvt sekel med råge sedan senaste renoveringen. Jag har lovat att inte anlägga några rabatter framför huset, förrän taket och brädfodringen är utbytt. 

Se så praktiska vi är.

/Johanna


Kommentarer

Populära inlägg