onsdag 10 september 2014

Kräftor i Fryken

Kräftfisket i Fryken blir stadigt bättre och bättre. Det ger väl inga storfångster men är man ihärdig så blir det ett och annat kräftkalas. Signalkräftorna är oftast av bra storlek med fina klor. 
Blir fångsterna små och flera så dödkoka kräftorna till rätt färg och frys in.
 
När kräftorna skall anrättas koka upp en lag på
  • 5 l vatten
  • 1 porter
  • 1,5 msk socker
  • 200g grovsalt
  • Krondill
Koka ihop lagen ca 5 minuter lägg i ca 20 kräftor lägg på locket. När lagen kokar upp igen så ta ur kräftorna och kyl ner dem. Ta så nästa gäng och upprepa proceduren.
 
Låt lagen svalna lägg tillbaka kräftorna och låt dom bada över natten.
 
En stund före festen lägg upp på ett fat. Smaklig måltid
 
Lennart Robberts
 
 
 

Inga kommentarer: