Skriv ett brev...

Onsdag 5 oktober

Jag har aldrig skrivit något blogginslag förut. Jag har ingen egen blogg heller. Det borde man väl ha, vad jag förstår. Jag tänker mest att det är roligare att träffa folk och prata med dom direkt.

Det verkar finnas flera som saknar direktkontakt med någon annan bortom Internet, och då pratar jag inte om hemsidor som förmedlar kärlekspartners. Tips: Vill du träffa någon vän i riktiga livet (irl) kan du göra det genom http://www.citypolarna.se/

Men jag har haft en direktkontakt med mig själv som kanske kan liknas med Facebook. Jag har nämligen skrivit dagbok över 30 år. Det har blivit många sidor under åren som gått.

Jag har sparat tågbiljetter, konsertbiljetter och kassakvitton, klistrat fast dom i dagboken och skrivit om det som hänt just den gången. Många hemligheter och drömmar har jag skrivit om. När jag varit ledsen eller kär har det varit skönt att sätta ord på det. En del dikter och små berättelser har det också blivit genom åren.

Sen har jag hundratals brev som jag sparat. Jag skrev flitigt. När man träffade någon på någon ungdomshappening eller läger så fortsatte man ha kontakt genom att brevväxla. Man kunde få brevvänner genom olika organisationer och man lärde känna en ny människa på det viset. Det var faktiskt jättekul!

Man kan ju tycka att det måste ha varit jobbigt att vänta svar från sina vänner, det tog ju trots allt ganska lång tid att få svar jämfört med dagens teknik. Men jag minns att det kunde bli flera brev i veckan som jag fick från olika håll.














Särskilt tät brevväxling var det med en kille som jag träffade och var kär i. Så fort jag hade fått brev från honom skrev jag ett svar direkt tillbaka. Så varannan dag fick jag post från honom och han från mig. Det låter romantiskt kanske, men det var så roligt.

Men nu är det inte så. Jag har inte skrivit ett enda brev på flera år och lite synd är det trots allt. Är det någon som skulle vilja skriva ett brev till mig så bor jag på Allégatan 19, 686 30 Sunne. Jag lovar att svara. Vi hörs!
/Sara

Kommentarer

Populära inlägg