Att vara pensionär, tillhöra seniorer

Under december månad fick jag såna tankar om varför jag slutade arbeta i förtid eller gick i pension. Det blev ibland lite långsamt men med tanke på att min man slutade jobba för två år sedan, förstod jag inte hur han kunde vara ensam på dagarna under två år. Minns när jag kom hem från jobbet och hade pratat med så många studerande att jag ville ha det tyst kring mig. Nu förstår jag honom väldigt väl. Han behövde prata …

Läser mycket

December månad blev en månad då jag har läst många böcker. Något som jag inte hade gjort på flera år. Hittade böcker i bokhyllan som var oöppnade. Varje sommar köper jag franska böcker och nu har jag frossat i läsningen. Upptäckte en författare Kathrine Pancol som finns översatt till svenska. En av hennes böcker ”Krokodilernas gula ögon ” är en bok som jag skulle rekommendera att läsa.

Min nya vän Yvonne tyckte jag att jag skulle vara med i en pensionärsförening och det gjorde jag. Första mötet blev i förrgår och jag har inte ångrat mig en sekund att jag har gjort det. Årsmötet med SPF med många bekanta ansikten. De jobbar verkligen för att medlemmarna ska trivas, ha kul ihop, resa med mera.

Viktigt att vara aktiv och social

Så viktigt att vara social, våga komma ut och träffa andra, vara aktiv fysisk, vara engagerad, att ha roligt ihop, våga och åter våga istället för att sitta hemma ensam. Som jag har förstått så är många pensionärer inte aktiva och de som är aktiva är tvärtom mycket aktiva. Det var årsmöte och jag fick höra om vilka aktiviteter de hade gjort tillsammans och inte minst om hur de kämpar om att få Åmbergsskola till en lokal för olika föreningar i Sunne. Vilken bra idé att kunna få en så fin skola till en samlingslokal. Då kom tankar om projektet Genius Locci. Vilken bra idé igen att ha olika projekt på Åmbergsskolan under samma tak. SPF och andra föreningar väntar på svar från Sunne kommun. Så vi får se vad som händer …

SPF är en del av mitt dagliga liv nu. En annan sysselsättning är att röra på mig. En god vän sa till mig att nu ska du inte bara sitta hemma, du måste vara aktiv. Jag rör på mig varje dag. 
• Snabb promenad varje dag, tre kilometer
• Ett pass i garaget med en app ”nå vartenda mål för hela kroppen” liknande Tabbata

Jag kör statistik och följer med min AppleWatch och Iphone. Delar det med min dotter i Stockholm. Det blir lite tävling …

Tävla i träning


Så det finns att göra varje dag. Jag håller inte på att städa hela tiden, eller tvätta. Nu har jag tid att göra i ordning alla bilderna som jag har i min telefon, att ägna mig åt aktiviteter som jag gillar, träffa vänner, ha kvar kontakter med den branschen jag har jobbat med, engagera mig i frågor som miljö och matsvinn med flera. 

Just nu håller jag på att samla matrecept från min mormor, min mor och min moster till att bli en bok för familjen. Kul att göra en receptbok till mina döttrar. 


Receptbok

Nästa vecka kommer jag att skriva bland annat om att ha två döttrar som bor långt från mig. En bor i USA sen 13 år tillbaka och en i Stockholm. Hur får jag kontakten med mina barnbarn trots avståndet. 

Trevlig helg till alla.
/Laurence

En snöängel

Kommentarer

Populära inlägg