En vanlig dag

Kl är 06.30. Skönt att inte behöva gå upp ännu. Lyssnar på P1 istället till kl 07.30. Jag har nog somnat om lite…
Frukost med ett glas hemgjort juice. Jag började med grönsaksjuice för fyra år sen. Min favorit är nog grapefrukt, morot och fänkål och självklart en bit av ingefära särskilt på vintern. Rödkål eller rödbetor är också en favorit och det blir så vackert i glassen.


Hemgjord juice



Kaffe är något som jag är väldigt känslig för. Kaffebönor mals varje morgon och jag har olika kaffesorters för när på dagen jag dricker kaffe. Det är kanske nörd men jag lärde mig detta när vi var i Colombia och besökte vår dotter. Jag lyssnade på Sveriges radio om ”Nu görs kaffe på samma sätt som vin”. Väldigt intressant att lyssna och även veta hur det startades med espresso i Sverige.  (klicka på länken för att lyssna)

kl 10.00 cirka. Ut och gå och sen ett pass i garaget.
Skönt att börja morgon på det sättet. När det blir varmare då kommer jag att göra min raska promenad innan frukost. Just nu är det inte så inbjudande att komma ut för tidigt.

På promenad
Kl 12.00, lunch

Eftermiddag kan vara annorlunda.
Februari har varit mycket att sitta vid datorn. Vi har suttit med ekonomin. Att bli pensionär innebär mindre pengar, men vi har mindre utgifter också. Jag har suttit med gamla bilder som jag hade tagit med mig från Frankrike, likaså med papperna från min resa på Mauritius och La Reunion.
Mitt mål är att i juni har rensat i två rum. Om vi någon gång ska flytta, finns inte möjlighet att ta med oss allt till ett mindre boende.
Det kan också vara att göra en utflykt, besöka vänner, sitta vid datorn ett tag, tvätta, laga mat, planera en resa till vänner i Skåne, läsa böcker. Det finns att göra och det är skönt också att bara sitta i soffan med en bok.

Klässbol

Böcker

Bullar
Att jag är pensionär eller tillhör seniorerna idag betyder inte att rutinerna är borta. Tvärtom tror jag att det är viktigt att de finns kvar.
Lördag och söndag är lika viktiga som förr. En liten skillnad är att jag inte behöver tänka på att städa, tvätta, handla och allt som skulle planeras för veckan. Måndag till fredag är de dagarna som jag kan ägna mig åt städning och tvätt.
Lunch och middag ska lagas, mail läsas och svaras, Instagram och facebook. Intresset med det jobbet jag hade är fortfarande kvar till en viss del. Kontakterna är kvar och intresset med design blir istället att jag har tid att gå på utställningar till exempel.

Som jag skrev förut har jag en receptbok som har påbörjats för mina flickor, fotoalbum att ordna och släktforskning, en resa till Champagne med väninnor att arrangera, semester, kören och så mycket annat och det viktigaste är att göra saker tillsammans med min man och njutna.

Imorgon kommer jag att skriva om internationalisering.


Hälsningar
Laurence




Kommentarer

Populära inlägg