Glöm inte bort att uppmuntra de som försöker göra rätt!


En tredjedel av våra utsläpp i Sverige kommer från offentlig konsumtion, det är sådant som politiken styr över.Det betyder att du som privatperson inte kan påverka de utsläppen annat än via röstsedeln.

Mitt sista miljötips är därför att prata med din politiker. Fråga vad hen gör för att förbättra klimatet och minska de offentliga utsläppen. Om tillräckligt många pratar med sin politiker så kanske det blir lite mer fart i sandlådan…

Det spelar ingen roll vilket parti du röstar på. Det är alla politikers ansvar att se till att våra utsläpp minskar och det snabbt. De politiker som inte vill kännas vid problemet är inte värda DIN röst. Det kan vara något att tänka på inför det kommande EU-valet.

Får vi ha kvar det vackra i världen? Foto: Elsa Sundkvist

Det är på EU-nivå de viktigaste besluten fattas om vår miljö, tänk på dina barn och barnbarn, vill du att även de ska få en chans att leva ett gott liv utan allt för många stormar, bränder och extremväder är det därför viktigt att just du går och röstar fram en god representant för miljön.

Det är inte lätt att försöka vara en förebild för andra, speciellt inte när man försöker vara miljövänlig. Jag själv försöker hela tiden och misslyckas ofta. Mestadels får man bara höra det man gör fel. Det gör att man tappar tron på att det går att påverka.  Då kan det istället vara bra att få höra ett snällt ord om vad man har gjort rätt, även om det är ack så lite…

Jag vill bara avsluta med att säga att man gör så gott man kan. Se till att försöka. Misslyckas du, försök igen och glöm inte bort att uppmuntra de som försöker göra rätt!

Tack för mig! / Tant Grön

Kommentarer

Populära inlägg