Morgonkaffe i Phuket

Sawadesaa!

En av Thailands alla long tail boats


Just nu är jag i Phuket i Thailand och dricker mitt “Morgonkaffe”!  Igår flög vi ner mot Thailand över länder som Ryssland och bergskedjan Himalaya,  på en flygtid på 10 timmar och 25 minuter. Vi landande på Phukets flygplats runt 06:15 lokal tid här nere, och när man landar då efter nästan 12 timmars nattjobb; ja då längtar man mycket efter sängen. Efter några timmars sömn i fel dygnsrytm smakade kaffet extra gott idag.

En bild från imorse, Phuket AirPort


Jag tänkte svara på lite frågor om mitt jobb:
Sover ni på planet?
Det beror på vilken flygplanstyp vi har. Om vi har  den jag hade igår, gör vi inte det. Men har vi den nya dreamlinern finns det sovplatser för oss i ett utrymme. Har vi vila ombord brukar vi få mindre tid nere på destinationen, då det handlar om vila och säkerhet för internationella regler.

Måste man gå någon utbildning?
Ja! En engelskspråkig kurs i cirka fyra veckor, där man gör prov inom en del kategorier som man måste bli godkänd i. Det är till exempel flygplanstyper, säkerhet, rutiner, kommandon, medicinsk kunskap vid eventuella sjukdomsfall, rökdykning, eldsläckning, praktiska prov etc. Allt måste va godkänt. Mycket intensivt, men de fyra veckorna är minnen för livet då man kommer nära inpå de andra kursdeltagarna.

Jetlagen smyger sig sakta på och det kommer säkerligen resultera i att jag vaknar runt 05 imorgon, jättepigg. Och sen framåt 15-tiden kommer tröttheten. Då är det bara att tvinga sig vaken, annars vänds dygnet å det blir en sömnlös natt.

Här nere hamnade jag på mitt absoluta favorithotell med industriell design på hela hotellområdet. Hotellet ”The slate ” vill jag varmt rekommendera för den som vill ha en lugn och stillsam semester i fantastisk arkitektur och design.

Phuket-Thailand

Hotellet The slate
Jag har jobbat som flygande i fem år nu och Thailand är absolut det land jag varit mest i. Ibland känns det som mitt andra hemland, då jag tagit till mej kulturen och människorna här nere. Det är också ett av de bästa länder att vara i enligt mig. Fantastisk mat, trevligt folk och nästan alltid bra väder om man vill vara på den säkra sidan med vädernojjan!
Hotellet The slate


Här finns även många möjligheter att välja vad man vill göra på semestern. Vill man bara ta det lugnt, äta god mat och sola och unna sig; Ja då är Phuket ett bra ställe att göra det på. Är man ung och vill ha lite rajraj rekommenderar jag att man bor i närheten av feststället ”Bangla” istället. Dock är Phuket ganska stort så vill man bo nära pulsen och shopping så ska man bo där och kanske inte i utkanten där jag just nu befinner mig. Hotellet ligger endast tio minuter från flygplatsen, vilket är skönt för våran del då det tar cirka en timma in till Bangla.

Vy över Ever Nathion beach från ett annat hotell vi bor på



I helgen var jag på Jokkmokksmarknaden!

Jokkmokk i fredags
Det är så mysigt, dock var det -20 grader så det gäller att klä sig rätt. Utbudet bestod mestadels av renkött, renpäls, tennsmycken, godis och charkvaror. Så det blev en del kött med hem för våran del.

Alla skolor har stängt i Jokkmokk och man har olika utställningar med samisk anknytning och marknader även inne i skolorna. Har man vägarna förbi Jokkmokk, så kan jag starkt rekommendera att gå in på samemuseet. Det är ett fint museum där man kommer nära inpå samisk historia och kultur.

Hoppas ni får en fin dag hemma, ta hand om er!

// Johan

Kommentarer

Populära inlägg