Trevlig helg!

Åh, vilket underbart uttryck. Trevlig helg. Finns det någon bättre känsla än fredagskänslan?
Den påminner om något. Känslan av att runda av, avsluta.
Jag har en sån där fånig dröm om att jag någon gång ska gå från jobbet tidigare en fredag, solen ska skina, gatorna vara nyborstade från grus och sten och jag ska gå där i solglasögon med vin och tulpaner under armen.
Detta händer som ni förstår mycket sällan.
Men det är också tjusningen med att romantisera.

Mitt liv innehåller aldrig en fredag. Eller så innehåller det bara fredagar. Det beror på hur man ser på saken. Och myntet har ju alltid två sidor.
Men det innehåller inte en fredag på det sättet som jag skrev om nyss. Det där med att man lägger en arbetsvecka bakom sig och checkar ut och tar helg. Det är inget 9-5 jobb helt enkelt. (Varför kallas det 9-5 när ingen människa jobbar 9-5??)
Och när jag tänker närmare på saken så är det alltid så jag har velat ha det.

Såhär kan det se ut en vanlig dag på mitt jobb.
Här har vi cocktail-hour/afternoon entertainment,
där gästerna får livemusik och utsikt över det stora blå
Den här fredagen vaknade jag med träningsvärken från helvetet efter en audition i Göteborg häromdagen. Jag ska berätta mer om den i nästa inlägg.
Nu ligger jag här, i min lilla "koja" på båten, dricker en kopp kaffe och filosoferar. Snart ska vi dra igång arbetsdagen. När jag är ute till sjöss så är det mest jobba-sova som är fokus. Det finns inget bättre för rösten än att sova! Det är mysigt att krypa in i min lilla hytt och dra för gardinen och känna hur vattnet bär mig fram. Påminner lite om att ligga i mammas mage kanske. Men det är inte så kul när det är höga vågor och alla grejer i hytten flyger fram och tillbaka. Då blir det inte en blund på hela natten vill jag lova.
Jag håller tummarna för att den här perioden kommer att bli lugn!

Jag önskar er en skön helg och hoppas ni kan unna er att strosa långsamt fram på fastlandet./Kornelia

PS. Skriv gärna en kommentar till mig under resans gång om ni har några tankar - om mina tankar!

Kommentarer

Populära inlägg